Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs και Standard Chartered δημιουργούν 750 νέες θέσεις εργασίας στην Πολωνία

Goldman Sachs και Standard Chartered δημιουργούν 750 νέες θέσεις εργασίας στην Πολωνία
Η Πολωνία πόλος έλξης για τις τράπεζες
Η Goldman Sachs θέλει να προσλάβει περίπου 250 υπαλλήλους στην Πολωνία το 2018 και η Standard Chartered, εξετάζει επίσης τη χώρα ως πιθανό νέο κέντρο για περίπου 500 υπαλλήλους, όπως ανέφεραν οι τράπεζες την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.
Η Πολωνία, η μεγαλύτερη χώρα στις ανατολικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασε έντονη οικονομική ανάπτυξη κατά την τελευταία δεκαετία και αποδείχθηκε ελκυστική για τις διεθνείς τράπεζες και άλλες εταιρείες, εν μέρει λόγω του φθηνότερου κόστους εργασίας.
Ένας εκπρόσωπος της Goldman Sachs δήλωσε ότι η τράπεζα θα αυξήσει απότομα το αριθμό των εργαζομένων της σε 750 έως 800 μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, από 525 σήμερα.
Οι νέες θέσεις εργασίας θα αφορούν κατά κύριο λόγο τις υπηρεσίες και την τεχνολογία, τη διαχείριση κινδύνων, τις ταμειακές ροές και το ανθρώπινο δυναμικό - κυρίως οι ρόλοι "back office" που δεν πρέπει να βρίσκονται σε ακριβότερες τοποθεσίες όπως το Λονδίνο ή η Φρανκφούρτη.
Η Standard Chartered δήλωσε ότι θέλει να επεκταθεί στην Ανατολική Ευρώπη δημιουργώντας ένα γραφείο με περίπου 500 υπαλλήλους, όπως δήλωσε ένας εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι πιθανές πόλεις ήταν αυτή της Βαρσοβίας και της Κρακοβίας, καθώς και η Πράγα και η Βουδαπέστη.
Η τράπεζα θα αποφασίσει για την τοποθεσία έως το α΄ 3μηνο του 2018, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Τον Σεπτέμβριο 2017, η Πολωνία ανακοίνωσε ότι η JPMorgan Chase σχεδιάζει να προσλάβει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους για το νέο κέντρο λειτουργίας της στη Βαρσοβία.
Η Goldman Sachs πρόκειται επίσης να υπογράψει μίσθωση σε νέο γραφείο στο Μιλάνο, το οποίο θα ενισχύσει την παρουσία της στην Ιταλία, καθώς η Βρετανία προετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης