Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 6 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2017 - Στις 60,3 μονάδες ο PMI

Γαλλία: Σε υψηλά 6 ετών το επιχειρηματικό κλίμα τον Νοέμβριο 2017 - Στις 60,3 μονάδες ο PMI
Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον κλάδο υπηρεσιών της Γαλλίας ενισχύθηκε με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 16 ετών
Σε υψηλά άνω των έξι ετών σκαρφάλωσε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (5/12) στοιχεία της Markit, δεχόμενο ώθηση από τον κλάδο υπηρεσιών της χώρας, ο οποίος διατήρησε για ακόμα έναν μήνα τη δυναμική του.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 60,3 μονάδες, έναντι 57,4 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που ο κλάδος υπηρεσιών εκτοξεύτηκε στις 60,4 μονάδες, έναντι 57,3 μονάδων τον Οκτώβριο, γεγονός που αποτελεί την ισχυρότερη μηνιαία άνοδο από τον Μάιο του 2011.
Σύμφωνα με την Markit, η ισχυρή ζήτηση και οι θετικές οικονομικές συνθήκες αποτέλεσαν βασικούς παράγοντες για την περαιτέρω άνοδο του κλάδου, με τις νέες παραγγελίες να ενισχύονται για 21ο συνεχόμενο μήνα.
Παράλληλα, η αυξημένη ζήτηση στον κλάδο υπηρεσιών βοήθησε στην άνοδο της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 16 ετών, με τον τομέα των ξενοδοχείων και των εστιατορίων να βρίσκεται στο επίκεντρο.
Σε ότι αφορά τον μεταποιητικό κλάδο, οι νέες επιχειρήσεις ενισχύθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων επτά ετών, ενώ η στελέχωση του κλάδου παρέμεινε κοντα στα υψηλά 17 ετών τα οποία σημειώθηκαν τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους.
Ως εκ τούτου, η αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεδκα μήνες ενισχύθηκε σημαντικά τον Νοέμβριο, με τον σχετικό δείκτη να απομακρύνεται από τα χαμηλά εννέα μηνών τα οποία σημειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης