Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Ανοίγει ο δρόμος για το Brexit - Βρετανία και Ιρλανδία κατέληξαν σε συμβιβασμό για τα σύνορα

FT: Ανοίγει ο δρόμος για το Brexit - Βρετανία και Ιρλανδία κατέληξαν σε συμβιβασμό για τα σύνορα
Σε συμβιβασμό για το ζήτημα των συνόρων κατέληξαν Βρετανία και Ιρλανδία
Σε συμβιβασμό για το ζήτημα των συνόρων ανάμεσα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας και τη Βόρεια Ιρλανδία, κατέληξαν Βρετανία και Ιρλανδία, όπως μεταδίδουν οι Financial Times, συμφωνία η οποία ανοίγει τον δρόμο για το Brexit, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο συμβιβασμός κάνει λόγο για τη διατήρηση μιας ευελιξίας όσον αφορά την εσωτερική αγορά και την τελωνειακή ένωση, γεγονός που αντιμετωπίζει τις ανησυχίες που έχει εκφράσει το Δουβλίνο για πιο αυστηρούς ελέγχους λόγω του Brexit.
Νωρίτερα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μετάδωσαν ότι οι Βρετανοί διαπραγματευτές διεξήγαγαν συνομιλίες στο παρά πέντε, με Ευρωπαίους και Ιρλανδούς ομολόγους τους. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, Theresa May, η οποία θα έχει κρίσιμες συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Ενόψει της κρίσιμης συνάντησης, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και από τις δύο πλευρές ότι έχει υπάρξει πρόοδος σε μια σειρά από ακανθώδη ζητήματα, όπως για παράδειγμα τα δικαιώματα των πολιτών ενώ η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας αναμένεται να υποβάλλει μια νέα προσφορά για τον χρηματικό διακανονισμό του «διαζυγίου».
Η May θα επιχειρήσει να πείσει τους συνομιλητές της προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να αρχίσουν συνομιλίες για μια νέα εμπορική συμφωνία και μια διετή μεταβατική περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης