Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Το πυραυλικό μας πρόγραμμα και τα ζητήματα άμυνας δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση

ΥΠΕΞ Ιράν: Το πυραυλικό μας πρόγραμμα και τα ζητήματα άμυνας δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση
Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε σαφές μήνυμα στη Δύση ότι δεν πρόκειται να συζητήσει θέματα που αφορούν την άμυνα της χώρας
Σαφές μήνυμα προς τη Γαλλία έστειλε σήμερα (4/12) το Ιράν, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Bahram Qassemi, τονίζοντας ότι το πυραυλικό πρόγραμμα της χώρας δεν αποτελεί ζήτημα το οποίο τίθεται υπό διαπραγμάτευση.
Ειδικότερα, ο Qassemi τόνισε ότι τόσο οι γάλλοι, όσο και οι υπόλοιποι αξιωματούχοι «που επιθυμούν να συζητήσουν για τις υποθέσεις του Ιράν πρέπει να προσέξουν τις βαθιές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στην περιοχή τις τελευταίες δεκαετίκες και τις μεγάλλες αλλαγές της τρέχουσας κατάστασης και του παρελθόντος».
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν σίγουρα δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί ζητήματα που αφορούν την άμυνα και τους πυραύλους», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος τους ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Τον τελευταίο μήνα οι εντάσεις μεταξύ του Ιράν και της Γαλλίας έχουν αυξηθεί, μετά της δηλώσεις τους Emmanuel Macron ότι η Τεχεράνη πρέπει να είναι λιγότερο επιθετική στην περιοχή και να διευκρινίσει το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων της.
Παράλληλα, ο γάλλος υπουργός εξωτερικών, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία, είχει επίσης καταδικάσει τους «ηγεμονικούς πειρασμούς» του Ιράν.
Από την πλευρά του, ο ιρανός πρόεδρος Hassan Rouhani, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχει με τον γάλλο ομόλογό του πριν από δύο εβδομάδες, στάθηκε στον παραγωγικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Γαλλία στην Μέση Ανατολή, υιοθετώντας μία «ρεαλιστική και αμερόληπτη προσέγγιση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης