Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Σύλληψη δύο πρώην κορυφαίων στελεχών της πετρελαϊκής PDVSA

Βενεζουέλα: Σύλληψη δύο πρώην κορυφαίων στελεχών της πετρελαϊκής PDVSA
Κατηγορίες για διαφθορά και σαμποτάζ κατά της εταιρείας
Στη σύλληψη δύο πρώην ισχυρών στελεχών της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA προχώρησε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, υποστηρίζοντας ότι εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς.
Όπως ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Tarek Saab και μάλιστα μέσω τηλεόρασης, πρόκειται για τους Eulogio Del Pino (μηχανικός) και Nelson Martinez (χημικός), οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά αλλά και σαμποτάζ κατά της PDVSA.
Ο Del Pino κατηγορείται ότι συμμετείχε σε σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 500 εκατ. δολαρίων αλλά και ότι προκάλεσε σαμποτάζ στην Petrozamora, τη μονάδα joint venture της PDVSA με τη ρωσική Gazprombank.
Παράλληλα ο Martinez κατηγορείται ότι συνέβαλε στο να υπογραφεί μία συμφωνία διύλισης από τη Citgo Petroleum (θυγατρική της PDVSA με έδρα τις ΗΠΑ), το οποίο τελικά ζημίωσε την εταιρεία, ενώ δεν είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι οι συλλήψεις αποτελούν απλά μία επίδειξη δύναμης του Nicolas Maduro έναντι των αντιπάλων του στο εσωτερικό του Σοσιαλιστικού Κόμματος, τονίζοντας ότι πάντα η κυβέρνηση έλεγχε απόλυτα όλες τις δραστηριότητες των στελεχών της PDVSA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης