Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -1,2% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2017

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση -1,2% στις λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2017
Οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,4% σε ετήσια βάση
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις της Γερμανίας, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (30/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη υποχώρηση του τελευταίου έτους.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά -1,2% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +0,3%.
Παράλληλα, σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις λιανικής κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -1,4%, μετά από την άνοδο ύψους +4,1% που είχει καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.
Τα παραπάνω στοιχεία έρχονται λίγες μέρες μετά την έρευνα του ινιστιτούτου GfK, το οποίο έδειξε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη της χώρας θα παραμείνει αμετάβλητη σε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά και τον Δεκέμβριο του 2017.
Σημειώνεται ότι παραδοσιακά οι γερμανοί βοήθησαν την ιδιωτική κατανάλωση να μετατοπίσει τις εξαγωγές ως τον κύριο μοχλό ανάπτυξης της χώρας, χάρη στην υψηλή απασχόληση, την αύξηση των πραγματικών μισθών και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος δανεισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης