Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500, μετά τα ισχυρά macro - Υπό πίεση ο Nasdaq

Ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500, μετά τα ισχυρά macro - Υπό πίεση ο Nasdaq
Με μεικτά πρόσημα άνοιξε η Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να ανέρχονται αμέσως σε ρεκόρ
Με μεικτά πρόσημα άνοιξε σήμερα (29/11/2017) η Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να ανέρχονται αμέσως σε ρεκόρ, μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ, και τον Nasdaq να δέχεται πιέσεις, ενώ οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία κατάθεση της απερχόμενης προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, ενώπιον του Κογκρέσου.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average ενισχυόταν κατά 0,32%, στις 23.912,95 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,09% και κινείτο στις 2.629,52 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,28% χαμηλότερα, στις 6.893,14 μονάδες.



Σύμφωνα με τη δεύτερη καταμέτρηση που πραγματοποίησε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, η οικονομία των ΗΠΑ κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 3,3% στο γ’ τρίμηνο 2017, έναντι της προηγούμενης καταμέτρησης που έκανε λόγο για ανάπτυξη 3%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ανάπτυξη 3,2%.
Βάσει των επιμέρους στοιχείων που ανακοινώθηκαν, η ιδιωτική κατανάλωση αυξήθηκε κατά 2,3%, έναντι των προβλέψεων για αύξηση 2,5%.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών αναμένεται να βρεθεί η ομιλία της Yellen, καθώς και οι εξελίξεις ως προς την πορεία της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ, μετά και τη χθεσινή (28/11) έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Γερουσίας.
Η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει αύριο (30/11) την πρότασή της για την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση, που έχει συμβάλει στην άνοδο των αμερικανικών μετοχών από την περσινή προεδρική εκλογή του Donald Trump.
Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street έχουν καταγράψει άνοδο από 17% έως 28% από τις αρχές του 2017.
Η Goldman Sachs και η JPMorgan Chase είναι οι μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον Dow Jones, ωθώντας υψηλότερα τον τραπεζικό κλάδο.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές δείχνουν ψύχραιμοι μετά τη χθεσινή νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.
Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε σήμερα πως πέτυχε τον στόχο της.
«Είμαστε πυρηνική δύναμη, μπορούμε πλέον να πλήξουμε το σύνολο της αμερικανικής ηπείρου», ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα.
Η εκτόξευση ακόμα βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ανησυχίες στη διεθνή κοινότητα, ενώ σήμερα το βράδυ συνέλθει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει νέες κυρώσεις κατά της Β. Κορέας.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, πτωτικές τάσεις εμφανίζουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι απέναντι στο κατά πόσο ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα συμφωνήσουν σε επέκταση της συμφωνίας στην αυριανή (30/11) συνάντησή τους στη Βιέννη.
Ειδικότερα, περί τις 17:00, το αργό υποχωρούσε κατά 0,2%, στα 57,9 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,1% χαμηλότερα, στα 63,2 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης