Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 2,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το γ΄ 3μηνο 2017

Γαλλία: Κατά 2,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το γ΄ 3μηνο 2017
Το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Σημαντική ενίσχυση κατέγραψε η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (29/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχε δημοσιεύσει τον προηγούμενο μήνα, με τις καταναλωτικές δαπάνες ωστόσο να καταγράφουν πτώση τον Οκτώβριο του 2017.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 0,5% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που ο ετήσιος ρυθμός διαμορφώθηκε στο 2,2%, με την Insee να αναθεωρεί επί τα βελτίω και τα αποτελέσματα του προηγούμενου τριμήνου στο 0,6% έναντι 0,5% προηγουμένως.
Παράλληλα, η γαλλική στατιστική υπηρεσία σημείωσε ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης για το τρίτο τρίμηνο ήταν ο υψηλότερος που καταγράφηκε από το 2011, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο όπου η οικονομία της χώρας καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Σε ότι αφορά τις καναλωτικές δαπάνες της χώρας, καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -1,9% σε σύγκριση με τους προηγούμενους τρεις μήνες, γεγονός που η Insee αποδίδει στις μειωμένες δαπάνες για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, λόγω των υψηλότερων θερμοκρασιών.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Emmanuel Macron, η γαλλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,7% για το σύνολο του 2017, γεγονός που θα σηματοδοτεί την ισχυρότερη επίδοση από το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης