Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος στα 1.299,20 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας ο χρυσός - Άνοδος στα 1.299,20 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακά κέρδη έκλεισε ο χρυσός, στα 1.299,20 δολ. ανά ουγγιά, ανερχόμενος, ωστόσο, σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (28/11/2017) ο χρυσός μετά από μια νευρική συνεδρίαση, ανερχόμενος, ωστόσο, σε υψηλό άνω της μιας εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές βρήκαν ελάχιστες ενδείξεις στην ομιλία του Jerome Powell για μια αλλαγή στην πολιτική επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Ο χρυσός είχε δεχτεί πιέσεις νωρίτερα από τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, που έδειξαν άνοδο σε υψηλό 17 ετών τον Νοέμβριο του 2017, καθώς συνέβαλαν στην αύξηση των προσδοκιών για μια αύξηση των επιτοκίων κατά την επόμενη συνεδρίαση της Fed, τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, προς το κλείσιμο της συνεδρίασης, το πολύτιμο μέταλλο βρήκε κάποια στήριξη στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μια νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, στρέφοντας τους επενδυτές προς τα ασφαλή καταφύγια.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με οριακά κέρδη 30 σεντς, στα 1.299,20 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Νοεμβρίου 2017.
Ενδοσυνεδριακά, το πολύτιμο μέταλλο είχε υποχωρήσει έως και τα 1.295 δολ. και είχε ανέλθει πάνω από τα 1.300 δολ., σε μια συνεδρίαση με συνεχείς εναλλαγές προσήμων.
Μετά τις αναφορές για τη Βόρεια Κορέα, ο χρυσός κατέγραφε οριακές μεταβολές στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.
Στην ακρόαση επιβεβαίωσης της υποψηφιότητάς του ενώπιον της Γερουσίας, ο Powell, που αποτελεί την προσωπική επιλογή του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, για την προεδρία της Fed, τάχθηκε υπέρ της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει μια αύξηση.
Σημειώνεται ότι τα υψηλότερα επιτόκια τείνουν να προσφέρουν ώθηση στο δολάριο και να κινούν υψηλότερα τις αποδόσεις των ομολόγων, ασκώντας πιέσεις στις τιμές του χρυσού, μέσω της αύξησης του κόστους ευκαιρίας για την κατοχή του πολύτιμου μετάλλου.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης