Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

RBC Capital Markets: Καθοριστικός ο ρόλος της Βενεζουέλας για την αγορά πετρελαίου το 2018

RBC Capital Markets: Καθοριστικός ο ρόλος της Βενεζουέλας για την αγορά πετρελαίου το 2018
Υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Βενεζουέλα λόγω της τρέχουσας πολιτικής και οικονομικής αναταραχής θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για τους traders του πετρελαίου καθώς οδεύουμε προς το 2018, σύμφωνα με τη RBC Capital Markets.
«Η αγορά εξισορροπείται, αλλά ακόμα υπάρχει ένας αριθμός παραγωγών που ετοιμάζονται για πραγματικές προκλήσεις.
Πιστεύω ότι η Βενεζουέλα είναι μια ιστορία που θα πρέπει όλοι να παρακολουθήσουμε το πρώτο τρίμηνο του 2018...
Πράγματι έχουμε μια χώρα που αναμένεται να ξεμείνει από επιχειρήσεις» δήλωσε στο CNBC η Helima Croft της RBC Capital Markets.
Την Κυριακή (26/11/2017), ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro ανακοίνωσε ότι ο Manuel Quevedo, πρώην υπουργός Στέγασης και γενικός στρατηγός της Εθνικής Φρουράς, θα γίνει ο νέος υπουργός Πετρελαίου της χώρας και επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA.
Σύμφωνα με την Croft, υπάρχουν πολλά ερωτήματα σχετικά με το μέλλον της αναδιάρθρωσης της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας.
«Το ερώτημα είναι το εάν η κρατική εταιρεία πετρελαίου θα αντιμετωπίσει μια πολύ αποσταθεροποιητική κατάσταση χρεοκοπίας;
Θα υπάρχουν assets που θα κατασχεθούν;
Την περασμένη εβδομάδα ένας Γενικός διορίστηκε επικεφαλής της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας κάτι που προκαλεί πραγματικές ανησυχίες για τις προοπτικές της παραγωγής της Βενεζουέλας» ανέφερε η ίδια τονίζοντας ότι η Βενεζουέλα είναι ένας σημαντικός παραγωγός πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης