Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Κατάλληλη μια αύξηση των επιτοκίων στο «εγγύς μέλλον»

Kaplan (Fed): Κατάλληλη μια αύξηση των επιτοκίων στο «εγγύς μέλλον»
Μια αύξηση των επιτοκίων στο «εγγύς μέλλον» θα ήταν κατάλληλη, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan
Η υπερβολική αναμονή για μια σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο ύφεσης, προειδοποίησε σήμερα (27/11/2017) ο πρόεδρος της Federal Reserve (Fed) του Ντάλας, Robert Kaplan, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κεντρική τράπεζα θα προβεί σε μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο του 2017.
«Πιστεύω ότι στο εγγύς μέλλον πιθανώς θα είναι κατάλληλο να κάνουμε το επόμενο βήμα στη διαδικασία απομάκρυνσης των μέτρων νομισματικής τόνωσης», ανέφερε ο Kaplan σε δοκίμιό του.
«Αυτό πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής για την κατάργηση των μέτρων τόνωσης με έναν σταδιακό και υπομονετικό τρόπο», πρόσθεσε.
Όπως σημείωσε ο Kaplan, ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της αγοράς εργασίας και ενδεχόμενων ανισορροπιών στις χρηματοπιστωτικές αγορές υπερέχουν της πιθανότητας να συνεχίσει ο πληθωρισμός να υπολείπεται του στόχου της Fed για 2%.
«Αν περιμένουμε πάρα πολύ καιρό για να δούμε πραγματικές αποδείξεις για τον πληθωρισμό, πιθανώς να βρεθούμε πίσω από την καμπύλη και να αναγκαστούμε να αυξήσουμε στη συνέχεια τα επιτόκια ταχύτερα», γράφει ο Kaplan.
«Αυτός ο τύπος ταχείας αύξησης των επιτοκίων έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τον κίνδυνο ύφεσης», προειδοποίησε.
Οι αυξήσεις των επιτοκίων πρέπει να γίνουν με έναν «σταδιακό και υπομονετικό» τρόπο, τόνισε ο ίδιος.
Σύμφωνα με τον Kaplan, το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στο 4,1% τον περασμένο μήνα και αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω τους επόμενους μήνες.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης