Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Mail: Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από την Ελλάδα να ακυρώσει την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία

Daily Mail: Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από την Ελλάδα να ακυρώσει την πώληση όπλων στη Σ. Αραβία
Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι η Σ. Αραβία θα χρησιμοποιήσει τα βλήματα ενάντια σε άοπλους πολίτες της Υεμένης
Η Διεθνής Αμνηστία ζήτηση από την ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην πώληση πολεμικού υλικού προς τη Σ. Αραβία, καθώς αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε άοπλους πολίτες στον πόλεμο με την Υεμένη, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.
Το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι πηγή της πληροφόρησης είναι το Associated Press, τονίζει ότι η Διεθνής Αμνηστία εξέφρασε μεγάλη ανησυχία αναφορικά με τη συμφωνία, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει μεγάλος κίνδυνος» τα 300.000 βλήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον πολεμικό συνασπισμό με επικεφαλής τη Σ. Αραβία στις διαμάχες ενάντια των Σιιτών επαναστατών.
«Η Διεθνής Αμνηστία ζητά από την Ελλάδα να σταματήσει αμέσως την πώληση και την μεταφορά πολεμικού εξοπλισμού στη Σ. Αραβία και να αρνηθεί τη μεταφορά συμβατικών όπλων, πυρομαχικών και πολεμικού υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πολεμική σύγκρουση με την Υεμένη», αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η αξία της πώληση υπολογίζεται στα 66 εκατ. ευρώ και ενάντιά της έχει ασκηθεί οξεία κριτική από την αντιπολίτευση, ενώ δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες με τη Διεθνή Αμνηστία.
Παράλληλα η Daily Mail υπογραμμίζει ότι και ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, υποστήριξε τα ίδια με τη Διεθνή Αμνηστία αναφορικά με την Υεμένη.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας, Π. Καμμένο, ότι εμπλέκεται σε σκάνδαλο λόγω των συνθηκών υπό τις οποίες κλείστηκε η συμφωνία.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερασπίστηκε της συμφωνίας, υποστηρίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις έγιναν με πληρεξούσιο της Σ. Αραβίας και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να πλήξει την κυβέρνηση με ψέματα.
«Θέλουν να δημιουργήσουν αποσταθεροποίηση γιατί δεν θέλουν αυτή η κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης