Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Κίνδυνος αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα λόγω Καμμένου - Σαουδικής Αραβίας

FT: Κίνδυνος αποσταθεροποίησης στην Ελλάδα λόγω Καμμένου - Σαουδικής Αραβίας
Ο Πάνος Καμμένος είναι αντιμέτωπος με σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Τον γύρο του κόσμου φαίνεται πως κάνει η συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία.
Στο θέμα αναφέρονται και οι Financial Times, σε δημοσίευμα με τίτλο «οι Έλληνες συγκρούονται για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία» όπου τονίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αντιμετωπίζει σοβαρά ερωτήματα καθώς η συμφωνία απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του Άλεξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πάνος Καμμένος προώθησε μια παραγγελία 66 εκατ. ευρώ από τη Σαουδική Αραβία για παροχή πυρομαχικών από την κρατική εταιρεία παραγωγής αυτού του υλικού στην Ελλάδα κάνοντας συμφωνία με έναν τοπικό επιχειρηματία που υποστήριξε ότι ενεργούσε εκ μέρους του κράτους του Κόλπου.
«Αυτό είναι παραβίαση των ελληνικών νόμων κατά της διαφθοράς» υπογραμμίζεται στο άρθρο.
Οι κκ. Τσίπρας και Καμμένος υπέγραψαν και οι δύο την πώληση όταν εγκρίθηκε τον Μάρτιο από το ΚΥΣΕΑ, που επιβλέπει τις αγοραπωλησίες όπλων.
«Έπειτα από μια επίσκεψη από τη Σαουδική Αραβία τον Αύγουστο, η συμφωνία ''πάγωσε'' και άρχισαν να προκύπτουν ερωτήματα» σχολιάζουν οι Financial Times.
«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Σαουδική Αραβία έχουν απαγορεύσει επίσημα την παρουσία μεσαζόντων στις πωλήσεις όπλων στη βάση ότι οι απευθείας διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε κυβερνήσεις μειώνουν την πιθανότητα να υπάρξουν μίζες.
Οι Financial Times αναφέρονται και στην αντίδραση της ΝΔ επισημαίνοντας η επιλογή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας του Βασίλη Παπαδόπουλου -ο οποίος έχει καταδικαστεί για λαθρεμπορίου όπλων- ως μεσάζοντα έχει προκαλέσει τα αιτήματα της ΝΔ για έρευνα σχετικά και με τις προηγούμενων πωλήσεις όπλων που χειρίστηκε η ελληνική κυβέρνηση.
Ωστόσο, στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «ο κ. Καμμένος, -ηγέτης του μικρού δεξιού εθνικιστικού κόμματος ΑΝΕΛ, που κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ- αντιμετωπίζεται με καχυποψία και από πολλούς Αριστερούς λόγω της προηγούμενης καριέρας του ως βουλευτής της ΝΔ και κατώτερος υπουργός.
Αλλά οι εννέα κοινοβουλευτικές έδρες του κόμματός του είναι κρίσιμες για την επιβίωση της κυβέρνησης το ΣΥΡΙΖΑ.
Εντάσεις έχουν προκύψει και εντός του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πώληση, με πολλούς βουλευτές να ζητούν την απαγόρευση των συμφωνιών πώλησης όπλων στη Σαουδική Αραβία και τις χώρες του Κόλπου».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης