Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρουμανία: Μαζικές διαδηλώσεις σε 70 πόλεις κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης

Ρουμανία: Μαζικές διαδηλώσεις σε 70 πόλεις κατά της διαφθοράς της κυβέρνησης
Οι διαδηλωτές ζητούν απόσυρση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που θα μειώσουν τις εξουσίες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς
Πάνω από 50 χιλιάδες Ρουμάνοι διαδήλωσαν σήμερα (26/11) σε όλη τη χώρα κατά της προσπάθειας της κυβέρνησης να αποδυναμώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς.
Φωνάζοντας και κατηγορώντας τους για «κλέφτες!» οι ρουμάνοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στο Βουκουρέστι.
Περίπου 40 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και δύο μεγάλες συνδικαλιστικές ενώσεις, που απηύθυναν το κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις, κατήγγειλαν σε μια κοινή ανακοίνωση ότι μια «πολιτική μαφία πήρε υπό τον έλεγχό της τη Ρουμανία».
Οι υπογράφοντες αξιώνουν την απόσυρση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, τα οποία, όπως διατείνονται, θα μειώσουν τις εξουσίες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «απειλεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» μέσω των τριών νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο και βρίσκονται υπό συζήτηση.
Αυτά τα νομοσχέδια στάθηκαν αφορμή για ένα νέο κύμα διαμαρτυριών σε βάρος των Σοσιαλδημοκρατών, των μεγάλων νικητών των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου του 2016.
Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση αντίκεινται στις προόδους που έχουν καταγραφθεί στη μάχη κατά της διαφθοράς στη Ρουμανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης