Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ισχυρή έκρηξη με δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες σε πόλη της Κίνας

Reuters: Ισχυρή έκρηξη με δύο νεκρούς και πολλούς τραυματίες σε πόλη της Κίνας
Υπάρχουν και δύο σοβαρά τραυματίες, ενώ ζημιές έγιναν και ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της έκρηξης
Μία ισχυρή έκρηξη στην ανατολική επαρχία Ζhejiang της Κίνας το πρωί της Κυριακής 26/11 είχε ως συνέπεια να χάσουν δύο άνθρωποι τη ζωή τους και να τραυματιστούν αρκετοί, ενώ κατέρρευσαν και δύο κτίρια, όπως μεταδίδει το Reuters.
H έκρηξη σημειώθηκε στις 9:00 τοπική ώρα (3:00 ώρα Ελλάδας) σε ένα εργοστάσιο στην περιοχή Jiangbei στην παραθαλάσσια πόλη Ningbo, που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα νότια της Σαγκάης.
Σύμφωνα με την Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV) η ισχύς της έκρηξης ήταν τέτοια που έσπασαν τζάμια από παράθυρα και άνοιξαν τρύπες σε κτίρια ακόμα και ένα χιλιόμετρο μακριά.
Αρκετά αμάξια είχαν γίνει ένα με το έδαφος, ενώ κατέρρευσε και ο τοίχος από ένα χαμηλό κτίριο.
Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δεν επρόκειτο για έκρηξη φυσικού αερίου, ενώ πέρα από τους δύο νεκρούς υπάρχουν και δύο σοβαρά τραυματίες.
Αρκετά κτίρια κατέρρευσαν και σε μία γειτονική περιοχή, που είχε, όμως, εκκενωθεί, καθώς ήταν προγραμμματισμένο να γίνουν κατεδαφίσεις.
Οι επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας για τα αίτια είναι σε εξέλιξη, ενώ εκρήξεις και άλλα ατυχήματα είναι συχνά στην Κίνα, καθώς δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, με την κυβέρνηση να επιδιώκει τη βελτίωση στο συγκεκριμένο θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης