Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, στον απόηχο Fed - Στα 1.290,70 δολ.

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, στον απόηχο Fed - Στα 1.290,70 δολ.
Οριακές απώλειες για τον χρυσό, στον απόηχο Fed, στα 1.290,70 δολ. - Πτώση 0,1% για την τιμή spot 
Mε οριακά πτωτικές τάσεις κινήθηκε σήμερα (23/11/2017) ο χρυσός στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, στον απόηχο των πρακτικών της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) που ανακοινώθηκαν χθες, που έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων πριν το τέλος του 2017.
Τα futures χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησαν κατά 0,12%, στα 1.290,70 δολ. ανά ουγγιά.
Η τιμή spot του χρυσού διαμορφώθηκε κατά 0,1% χαμηλότερα, στα 1.290,80 δολ. ανά ουγγιά.
Γενικότερα, ο χρυσός δέχεται πιέσεις από τις προοπτικές αύξησης των επιτοκίων, αλλά και από την άνοδο του δολαρίου, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά του από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Οι επενδυτές προτίμησαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους, μετά την άνοδο 0,8% που σημείωσε χθες (22/11) το πολύτιμο μέταλλο, στον απόηχο ορισμένων αδύναμων οικονομικών στοιχείων για τις ΗΠΑ αλλά και εν μέσω των ανησυχιών μεταξύ αξιωματούχων της Fed για τον επίμονα χαμηλό πληθωρισμό.
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, που δημοσιεύθηκαν χθες, έδειξαν ότι πολλοί αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι τα επιτόκια θα πρέπει να αυξηθούν σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.
Ωστόσο, ορισμένα μέλη εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές του πληθωρισμού και τόνισαν ότι θα παρακολουθήσουν τα επερχόμενα οικονομικά στοιχεία πριν αποφασίσουν για το χρονοδιάγραμμα μελλοντικών αυξήσεων των επιτοκίων.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης