Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 10 ετών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2017

Γαλλία: Σε υψηλά 10 ετών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο 2017
Ο σχετικός δείκτης της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας επέστρεψε σε προ κρίσης επίπεδα
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ετών σκαρφάλωσε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (23/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τις συνθήκες να επιστρέφουν σε προ κρίσης επίπεδα.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος της Insee ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες, στις 111 μονάδες συνολικά, επίπεδο στο οποίο είχει να βρεθεί από τον Ιανουάριο του 2008, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη σχετική έρευνα τόνισαν ότι η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στον τομέα του λιανικού εμπορίου, με τον σχετικό υποδείκτη να σημειώνει υψηλά έντεκα ετών, ενώ παρόμοια άνοδο είχει και ο μεταποιητικός κλάδος.
Την παραπάνω άνοδο επιβεβαίωσαν και τα επίσημα στοιχεία της Markit, με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη να σκαρφαλώνει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων εξίμισι ετών, αντανακλώντας την γενικότερη τάση που επικρατεί στην Ευρωζώνη.
Ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε κατά 1,7 μονάδες, στις 60,1 μονάδες συνολικά, ξεπερνώντας για πρώτη φορά από το 2006 το όριο των 60 μονάδων.
«Ο γαλλικός επιχειρηματικός τομέας παραμένει εξαιρετικά υγιής σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας», τονίζει ο Claus Vistesen της Pnatheon Macroeconomics, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα στοιχεία δείχνουν «μια ευρεία αναβάθμιση του γαλλικού επιχειρηματικού τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης