Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Γερμανία θα διαθέσει 1 GW χωρητικότητας για μονάδες αιολικής ενέργειας στην ξηρά

Η Γερμανία θα διαθέσει 1 GW χωρητικότητας για μονάδες αιολικής ενέργειας στην ξηρά
Η Γερμανία στοχεύει οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να παράγουν το 40-45% της ενέργειας της έως το 2025
Η Γερμανία πριμοδοτεί με 1 gigawatt (GW) αιολικής χωρητικότητας στις επενδύσεις στην ξηρά, στην τρίτη δημοπρασία της το 2017, όπως δήλωσε η ρυθμιστική αρχή της χώρας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στην ανταγωνιστικότητα των προσφορών.
Η Bundesnetzagentur (BnetzA) εισήγαγε το 2017 το σύστημα δημοπράτησης για να χορηγήσει άδειες, με στόχο την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού μεταξύ των ανάδοχων, προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να αποκλεισθούν οι επιδοτήσεις των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αυτό έχει θέσει τεράστια πίεση στους κατασκευαστές ανεμογεννητριών, συμπεριλαμβανομένων των Vestas, της Siemens Gamesa και της Nordex, οι οποίοι έχουν μειώσει τις θέσεις εργασίας ή τις προβλέψεις, λόγω του γεγονότος ότι οι κατασκευαστές έργων χρειάζονται φθηνότερους στροβίλους.
Ο τρίτος πλειστηριασμός, ο οποίος φέρνει το συνολικό ποσό της απονεμόμενης δυναμικότητας φέτος στα 2,82 GW, ευνόησε και πάλι τους συνεταιρισμούς των πολιτών, έναντι των μεγάλων εμπορικών παραγόντων, προκειμένου να καταστήσει την ανάπτυξη πιο αποδεκτή στις τοπικές κοινότητες.
Αποτέλεσαν το 98% των επιτυχημένων προσφορών.
Η BnetzA δήλωσε ότι δέχθηκε 61 προσφορές για συνδυασμένο όγκο 1.000 μεγαβάτ (MW).
Συνολικά, υποβλήθηκαν 210 προσφορές συνολικής χωρητικότητας 2.591 MW.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσώπευαν σχεδόν το 32% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία το 2016, με τον θαλάσσιο αέρα να αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή στο 11%.
Η Γερμανία στοχεύει οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας να παράγουν το 40-45% της ενέργειας της έως το 2025.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης