Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Barclays: Στο 4% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2018

tags :
Barclays: Στο 4% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας το 2018
Συστήνει η Barclays επενδύσεις σε μετοχές και όχι σε ομόλογα – Κλειδί για οικονομία και αγορές η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ
Ιδιαίτερα θετική πορεία για την παγκόσμια οικονομία αναμένει η Barclays για το 2018, με τον ρυθμό ανάπτυξής της να τοποθετείται στο 4%.
Μάλιστα οι αναλυτές του βρετανικού χρηματοοικονομικού ομίλου εκτιμούν ότι αυτός ο ρυθμός μπορεί να ενισχυθεί σε περίπτωση που «περάσει» η φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ.
Παράλληλα τονίζουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πληθωριστικών πιέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι ο πληθωρισμός δεν μπορεί να αποτελέσει απειλή ούτε για την οικονομία ούτε για τις αγορές.
Εκτιμούν, πάντως, ότι οι ανησυχίες των επενδυτών για μία πιο σφιχτή νομισματική πολιτική στο β’ εξάμηνο του 2018 μπορεί να ενισχυθούν, αν και προστίθεται ότι οι κεντρικές τράπεζες ανά την υφήλιο θα είναι αρκετά συγκρατημένες στο α’ εξάμηνο του επόμενου έτους, καθώς δεν θέλουν να υπονομεύσουν την καλή πορεία των αγορών.
Σε επίπεδο επενδυτικών προτάσεων υποστηρίζεται ότι δεν αναμένεται κάποια διόρθωση σε βραχυπρόθεσμο διάστημα ακόμη και για τις επενδύσεις που φέρουν μεγάλο ρίσκο.
Η Barclays εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ των μετοχών σε σύγκριση με τις αγορές σταθερού εισοδήματος, καθώς αναμένει ότι οι αγορές ομολόγων θα κυμανθούν εντός περιορισμένης κλίμακας.
Το δολάριο θα παραμείνει, σε μεσοπρόθεσμο διάστημα, σχετικά αδύναμο και μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση της φορολογικής μεταρρύθμισης των ΗΠΑ.
Τα θεμελιώδη δεδομένα είναι ιδιαίτερα θετικά για τις αναδυόμενες αγορές, στις οποίες οι αναλυτές της βρετανικής τράπεζας συστήνουν τοποθετήσεις σε μετοχές, αγορές συναλλάγματος και ομόλογα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης