Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Στο 10% η μέση απόδοση για τα hedge funds – Οι 50 κορυφαίες short – long θέσεις

Goldman Sachs: Στο 10% η μέση απόδοση για τα hedge funds – Οι 50 κορυφαίες short – long θέσεις
Ο κλάδος Τεχνολογίας Πληροφορικής συγκεντρώνει τις περισσότερες long τοποθετήσεις
Θετικό αποδεικνύεται το 2017 για τα hedge funds, σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα που πραγματοποιεί η Goldman Sachs και στην οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι στο εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017, η μέση ετήσια απόδοσή τους έφθασε στο 10%.
Στην έρευνα της Goldman Sachs συμμετέχουν 804 hedge funds με τοποθετήσεις αξίας 2,1 τρισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 1,4 τρισ. αφορούν long τοποθετήσεις και τα 704 δισ. αφορούν short τοποθετήσεις.



Μεταξύ long τοποθετήσεων των hedge funds αποδεικνύεται ότι είναι οι μετοχές των Facebook, Amazon.com, Alibaba, Google και Microsoft, με αποτέλεσμα να έχουν ξεπεράσει σε απόδοση των S&P 500 κατά 770 μονάδες βάσης από την αρχή του έτους.
Η απόδοση αυτών έφθασε, στο συγκεκριμένο διάστημα, στο 25% ενώ η αντίστοιχη του αμερικανικού βιομηχανικού δείκτη στο 17%.



Ο κλάδος Τεχνολογίας Πληροφορικής είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες long θέσεις, με στόχευση τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και λιγότερο αυτές αξίας (value stocks).
Στον αντίποδα οι περισσότερες short θέσεις καταγράφονται στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, ενώ θετική είναι η στάση των hedge funds σε ό,τι αφορά τους τομείς ενέργειας και καταναλωτικών αγαθών, ενώ αρνητική στον κλάδο Κοινής Ωφέλειας.
Επιπρόσθετα τα hedge funds έχουν ενισχύσει τη μόχλευσή τους στο γ’ τρίμηνο του 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης