Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έκδοση ομολόγων το 2018

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει νέα έκδοση ομολόγων το 2018
Πέραν της τακτικής έκδοσης εντόκων γραμματίων η κυβέρνηση στοχεύει και νέα έξοδος στις αγορές το 2018
Στην πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εξέλθει εκ νέου στις διεθνείς αγορές ομολόγων αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters, κάτι το οποίο αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό του 2018 ο οποίος κατατέθηκε σήμερα 21/11 στη Βουλή.
Στον προϋπολογισμό αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση του ελληνικού Δημοσίου για το έτος 2018 θα συνεχίσει να υλοποιείται και μέσω εκδόσεων εντόκων γραμματίων».
Αλλά υπογραμμίζεται ότι το ελληνικό Δημόσιο, εφόσον φυσικά επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί, θα εξέλθει εκ νέου στις αγορές ομολόγων, με έκδοση χρεογράφων σταθερού επιτοκίου.
Όπως υπογραμμίζεται «επιπροσθέτως, με στόχο την αναδημιουργία επαρκούς ρευστότητας και μίας αντιπροσωπευτικής καμπύλης αποδόσεων ομολόγων αναφοράς του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και τη δημιουργία επαρκών ταμειακών διαθεσίμων ασφαλείας για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του Δημοσίου, αποκλειστικά από την διεθνή και εγχώρια αγορά κεφαλαίων μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος, θα επιχειρηθεί εκ νέου η έξοδος στις αγορές.
Στους σχεδιασμούς, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται σειρά νέων ομολογιακών εκδόσεων σταθερού επιτοκίου με κομβικές διάρκειες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης