Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): H υπέρβαση των στόχων για την απασχόληση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων

Kaplan (Fed): H υπέρβαση των στόχων για την απασχόληση θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των επιτοκίων
Ανοιχτός σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά την επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας
Ανοιχτός σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά την επόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, καθώς, όπως τόνισε, η αμερικανική οικονομία βρίσκεται κοντά σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης και ο πληθωρισμός, αν και χαμηλός, αναμένεται να αυξηθεί.
«Για μένα, η συνετή διαχείριση του ρίσκου σημαίνει τη λήψη δράσης για μια κατάργηση των μέτρων στήριξης σταδιακά και με υπομονή», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η στρατηγική της Fed είναι να υιοθετήσει μια «ισορροπημένη» προσέγγιση για την επίτευξη των στόχων της.
Η ανεργία, που σήμερα βρίσκεται στο 4,1%, αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, σε μια «απόκλιση» από τον πλήρη στόχο της Fed για την απασχόληση, ανέφερε η ίδια.
Ο πληθωρισμός, από την άλλη πλευρά, αναμένεται να αυξηθεί προς την κατεύθυνση του στόχου της Fed, και παρόλο που οι διαρθρωτικές πιέσεις που τον κρατούν σε χαμηλά επίπεδα εντείνονται, «σχηματίζονται κυκλικές δυνάμεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας.
Ο Kaplan προειδοποίησε, παράλληλα, ότι μια αύξηση των ποσοστών της ανεργίας θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη μιας επερχόμενης ύφεσης.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης