Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mester (Fed): Θα αυξηθεί ο πληθωρισμός - Κατάλληλη η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων

Mester (Fed):  Θα αυξηθεί ο πληθωρισμός - Κατάλληλη η σταδιακή αύξηση των επιτοκίων
Η δημογραφική αλλαγή στις ΗΠΑ θα έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης, προειδοποίησε η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ
Την αισιοδοξία ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί υψηλότερα, εξέφρασε σήμερα (16/11/2017) η πρόεδρος της Federal Reserve (Fed) του Κλίβελαντ, Loretta Mester, χαρακτηρίζοντας κατάλληλη μια σταδιακή αύξηση των επιτοκίων.
«Δεν είμαι τόσο προβληματισμένη από το πού βρίσκεται σήμερα ο πληθωρισμός.
Υπάρχουν καλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι θα επιστρέψει σε υψηλότερα επίπεδα», δήλωσε η Mester σε ένα συνέδριο νομισματικής πολιτικής στο Cato Institute.
«Δεδομένου του βάθους της οικονομικής κρίσης από το 2007 έως το 2009», συνέχισε, μια εκτεταμένη περίοδος αδύναμου πληθωρισμού «δεν θα έπρεπε να ήταν απροσδόκητη».
Παράλληλα, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ δήλωσε πως η δημογραφική αλλαγή στις ΗΠΑ θα έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο αργό ρυθμό ανάπτυξης και μεγαλύτερο πληθυσμό και η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα πρέπει να είναι ενήμερη για τον αντίκτυπο αυτής της μετάβασης στην οικονομική ανάπτυξη και στα επιτόκια.
Η Mester δήλωσε ακόμη ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν η προσεχής δημογραφική αλλαγή θα ασκήσει ανοδική ή καθοδική πίεση στα επιτόκια.
Όπως πρόσθεσε η ίδια, η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει ένα μέλλον υψηλότερων ελλειμμάτων, μειωμένων κυβερνητικών οφελών και σχεδόν μηδενικών επιτοκίων, εκτός και αν οι πολιτικοί δράσουν μαζί σύντομα, ενώ τόνισε ότι η μετανάστευση θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και στην αντιμετώπιση της φθίνουσας παραγωγικότητας.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης