Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2017

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +0,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2017
Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί μόλις στο +0,1%
Ανάκαμψη κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (16/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, με τις ισχυρές επιδόσεις στον τομέα των μεταχειρισμένων προϊόντων να αντισταθμίζουν την πτώση στις πωλήσεις ρούχων και υποδημάτων.
Ειδικότερα, ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων ενισχύθηκε κατά +0,3% σε μηνιαία βάση τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να περιοριστεί μόλις στο +0,1%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τον προηγούμενο μήνα ο κλάδος είχε υποχωρήσει κατά -0,8%.
Τα καταστήματα μεταχειρισμένων προϊόντων είχαν έναν ιδιαίτερα πολυάσχολο μήνα, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στη συνολική αύξηση των πωλήσεων, την ίδια στιγμή που τα καταστήματα ενδυμάτων κατέγραψαν πτώση στις πωλήσεις τους.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν την πρώτη τους πτώση από τις αρχές του 2013, υποχωρώντας κατά -0,3% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016.
Η βρετανική οικονομία επιβραδύνθηκε αισθητά κατά το τρέχον έτος, καθώς οι καταναλωτές δέχθηκαν σημαντικές πιέσεις από την επιτάχυνση του πληθωρισμού που προκάλεσε η απότομη πτώση της στερλίνας μετά το δημοψήφισμα για το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης