Τελευταία Νέα
Οικονομία

FT: Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει νέα ομόλογα 6 - 8 δισ. ευρώ πριν τον Αύγουστο του 2018

FT: Η Ελλάδα σχεδιάζει να εκδώσει νέα ομόλογα 6 - 8 δισ. ευρώ πριν τον Αύγουστο του 2018
H διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Ελλάδα εξαρτάται από την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης
Στην έναρξη του swap των ελληνικών ομολόγων αναφέρονται οι Financial Times μεταδίδοντας παράλληλα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει νέες εκδόσεις ομολόγων με στόχο την άντληση 6 με 8 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τα κόστη δανεισμού έχουν υποχωρήσει φέτος καθώς η πολιτική κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και η οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης έπειτα από μια άνευ προηγουμένου 7ετή ύφεση.
«Αλλά η διατήρηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην ανάκαμψη της Ελλάδας εξαρτάται από το εάν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να ολοκληρώσει την τρίτη αξιολόγηση έως τις αρχές του επόμενου έτους.
Εάν όλα πάνε βάσει σχεδίου, το επόμενο στάδιο στα ελληνικά σχέδια για την έξοδο από το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι η άντληση 6-8 δισ. ευρώ μέσω δύο ή τριών ξεχωριστών εκδόσεων ομολόγων το επόμενο έτος ενόψει της σχεδιαζόμενης εξόδου από το πρόγραμμα» επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.
«Ο στόχος είναι να ''χτίσουμε'' ένα μαξιλάρι χρηματοδότηση μεταξύ 12 και 15 δισ. ευρώ πριν την έξοδο από το πρόγραμμα… αρκετό ώστε να καλυφθούν οι πληρωμές ομολόγων στα μέσα του 2019» δήλωσε Έλληνας αξιωματούχος.
Εάν οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές, η Ελλάδα θα μπορούσε να αντλήσει επιπλέον κεφάλαια το 2018, επεσήμανε ο ίδιος αξιωματούχος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης