Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΤΡΑΚ: Στις 6/12/17 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων

tags :
ΕΛΤΡΑΚ: Στις 6/12/17 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η τυχόν Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 18η Δεκεμβρίου 2017
Στις 6 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της «ΕΛΤΡΑΚ», όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:
«Σύμφωνα με τον Κ.Ν. 2190/1920 και το Καταστατικό της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.» προσκαλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα γίνει την 6 η Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στα γραφεία της έδρας της εταιρείας επί των οδών Θηβαΐδος αρ. 15 και Κορνηλίου, Νέα Κηφισιά Αττικής για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακολούθων θεμάτων της ημερησίας διατάξεως:
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ
1. Διάθεση κερδών από φορολογημένα αποθεματικά προηγουμένων χρήσεων και κέρδη εις νέον παρελθόντων ετών
2. Αύξηση Μετοχικού κεφαλαίου
3. Μείωση Μετοχικού κεφαλαίου με μείωση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής προς επιστροφή κεφαλαίου προς τους μετόχους της Εταιρείας
4. Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού
5. Διεύρυνση του σκοπού της Εταιρείας και τροποποίηση του άρθρου 2 του Καταστατικού
6. Διάφορα θέματα – Ανακοινώσεις.
Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης εκ του νόμου απαρτίας για την λήψη απόφασης επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, η τυχόν Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει την 18η Δεκεμβρίου 2017 (τουλάχιστον 10 μέρες μετά), ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ. στον ίδιο χώρο, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.
Σύμφωνα με τα άρθρο 26 παρ. 2β και 28α του κ.ν. 2190/1920, όπως ισχύει, η Εταιρία ενημερώνει τους μετόχους για τα ακόλουθα:
Δικαίωμα Συμμετοχής και Ψήφου στη Γενική Συνέλευση Στη Γενική Συνέλευση της 6ης Δεκεμβρίου 2017 δικαιούται να συμμετέχει και να ψηφίζει όποιος εμφανίζεται ως μέτοχος κοινών ονομαστικών μετοχών της Εταιρείας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η «Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.» (Ε.Χ.Α.Ε.), κατά την 1η Δεκεμβρίου 2017 («Ημερομηνία Καταγραφής»), δηλαδή κατά την έναρξη της πέμπτης (5ης) ημέρας πριν από την ημέρα συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης.
Η μετοχική ιδιότητα αποδεικνύεται από σχετική έγγραφη βεβαίωση ή ηλεκτρονική πιστοποίηση της Ε.Χ.Α.Ε από τα αρχεία του Σ.Α.Τ. που πρέπει να περιέλθει στην εταιρεία το αργότερο την τρίτη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης, ήτοι έως την 3η Δεκεμβρίου 2017.
Για την Α’ Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 18ης Δεκεμβρίου 2017, η ιδιότητα του μετόχου πρέπει να υφίσταται κατά την έναρξη της 14ης Δεκεμβρίου 2017, ήτοι της τέταρτης ημέρας πριν από την ημερομηνία συνεδρίασης της Α΄ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης (ημερομηνία καταγραφής Α΄ Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης), η δε σχετική έγγραφη βεβαίωση ή ηλεκτρονική πιστοποίηση σχετικά με την μετοχική ιδιότητα πρέπει να περιέλθει στην Εταιρεία το αργότερο την 15ης Δεκεμβρίου 2017, ήτοι την τρίτη ημέρα πριν από τη συνεδρίαση της ως άνω Α΄ Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης.
Έναντι της Εταιρείας θεωρείται ότι δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη Γενική Συνέλευση έχει μόνον όποιος φέρει την ιδιότητα του μετόχου κατά την αντίστοιχη Ημερομηνία Καταγραφής.
Αν δεν αποδεικνύεται κατά την ανωτέρω ημερομηνία η μετοχική ιδιότητα, μέτοχος μπορεί να μετάσχει στη γενική συνέλευση μόνο μετά από άδειά της.
Η άσκηση των εν λόγω δικαιωμάτων δεν προϋποθέτει τη δέσμευση των μετοχών του δικαιούχου ούτε την τήρηση άλλης ανάλογης διαδικασίας, η οποία περιορίζει την δυνατότητα πώλησης και μεταβίβασης αυτών κατά το χρονικό διάστημα, που μεσολαβεί ανάμεσα στην Ημερομηνία Καταγραφής και στη Γενική Συνέλευση.
Κάθε κοινή ονομαστική μετοχή δίνει δικαίωμα μίας ψήφου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης