Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στροφή της Goldman Sachs στα καταναλωτικά δάνεια – Θα διαθέσει 13 δισ. δολάρια τα επόμενα 3 χρόνια

Στροφή της Goldman Sachs στα καταναλωτικά δάνεια – Θα διαθέσει 13 δισ. δολάρια τα επόμενα 3 χρόνια
Ο επικεφαλής της ψηφιακής χρηματοδότησης της Goldman εξέφρασε ανησυχίες ότι η τράπεζα ενδέχεται να εισέρχεται στην αγορά καταναλωτικών δανείων, σε μια εποχή που οι συνθήκες καταναλωτικής πίστης θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν
Η Goldman Sachs μπορεί να διαθέσει 13 δισ. δολάρια σε νέα καταναλωτικά δάνεια τα επόμενα τρία χρόνια, μέσω της online υπηρεσίας δανεισμού Marcus, όπως δήλωσε ο Chief Financial Officer Marty Chavez την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017.
Η τράπεζα έχει ήδη δανείσει πάνω από 2 δισ. δολάρια μέσω της συγκεκριμένης υπηρεσίας, δήλωσε ο Chavez, μιλώντας σε συνέδριο της Bank of America Merrill Lynch στη Νέα Υόρκη.
Η Goldman εγκαινίασε την υπηρεσία Marcus τον Οκτώβριο του 2016, με σκοπό να δανείζει σε καταναλωτές που τους βαραίνουν χρέη πιστωτικών καρτών.
Η πλατφόρμα προσφέρει δάνεια από 3.500 έως 30.000 δολάρια και απευθύνεται σε δανειολήπτες πιστωτικών καρτών, οι οποίοι μπορούν να επωφεληθούν από την ενοποίηση του χρέους σε ένα ενιαίο δάνειο με χαμηλότερο επιτόκιο.
Ο επικεφαλής της ψηφιακής χρηματοδότησης της Goldman, Harit Talwar, εξέφρασε ανησυχίες ότι η τράπεζα ενδέχεται να εισέρχεται στην αγορά καταναλωτικών δανείων, σε μια εποχή που οι συνθήκες καταναλωτικής πίστης θα μπορούσαν να αποδυναμωθούν.
"Γνωρίζουμε ότι ο πιστωτικός κύκλος δεν θα παραμείνει τόσο «ευγενικός» όσο ήταν", δήλωσε ο Talwar.
"Είμαστε πολύ προσεκτικοί και δεν ανοιγόμαστε τόσο γρήγορα όσο η ζήτηση.
Μειώνουμε πολύ περισσότερο τα δάνεια, επειδή θέλουμε να οικοδομήσουμε την πλατφόρμα με έναν ήπιο ρυθμό".
Η Goldman πιστεύει ότι η υπηρεσία Marcus μπορεί να συνεισφέρει 1 δισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα σε τρία χρόνια, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Harvey Schwartz τον Σεπτέμβριο 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης