Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Nα απομακρύνουν την Theresa May θέλουν 40 βουλευτές του κόμματός της

Reuters: Nα απομακρύνουν την Theresa May θέλουν 40 βουλευτές του κόμματός της
Είναι οκτώ λιγότεροι από τον αριθμό που απαιτείται για να ανακινηθεί θέμα ηγεσίας στους Συντηρητικούς
Επιστολή "μη εμπιστοσύνης" προς την Theresa May συμφώνησαν να συνυπογράψουν 40 βουλευτές του συντηρητικού κόμματος, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο δημοσίευμα των Sunday Times.
Eίναι οκτώ λιγότεροι από τον αριθμό που απαιτείται έτσι ώστε να τεθεί θέμα ηγεσίας στο κόμμα και η May να αντικατασταθεί από κάποιον άλλον Συντηρητικό βουλευτή.
Η May παλεύει για να διατηρήσει την εξουσία στο κόμμα της από τις πρόωρες εκλογές που είχαν γίνει στις 8 Ιουνίου 2017, όταν είχε πιστέψει ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά, αλλά τελικά έχασε και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Διχασμένη για το πώς θα βγάλει τη Βρετανία από την ΕΕ και κλονισμένη από πολλά σκάνδαλα υπουργών της, η κυβέρνηση της May έχει χάσει τον έλεγχο εν μέσω μίας χαοτικής πολιτικής κατάστασης, που αποδυναμώνει τη θέση του Λονδίνου στις συνομιλίες για το Brexit.
Mία προηγούμενη προσπάθεια να εκθρονιστεί η May μετά από μία καταστροφική ομιλία της στο συνέδριο των Συντηρητικών ξεθύμανε, αλλά πολλοί βουλευτές παραμένουν δυσαρστημένοι μαζί της και θεωρούν ότι δεν αργεί η ώρα που θα τεθεί θέμα διαδοχής της.
Η May έχει ήδη χάσει δύο υπουργούς της, τον Michael Fallon, που βρέθηκε μπλεγμένος σε ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης και την Priti Patel που παραιτήθηκε, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε μυστικές συναντήσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους.
Αν γίνουν εσωκομματικές εκλογές και κάποιος νικήσει τη May, θα είναι εκτός από αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός.
Χωρίς να χρειαστεί να διεξαχθούν και εθνικές εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης