Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει τις εμπορικές πτήσεις στην Υεμένη από την Κυριακή 12/11

Reuters: Η Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει τις εμπορικές πτήσεις στην Υεμένη από την  Κυριακή 12/11
Η άρση του αποκλεισμού δεν ισχύει, όμως, για τις περιοχές που ελέγχουν οι αντάρτες Houthis
Ο συνασπισμός του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία και πολεμάει ενάντια στους αντάρτες Houthis στην Υεμένη, θα επιτρέψει εκ νέου τις εμπορικές πτήσεις στη χώρα, χαλαρώνοντας τον αποκλεισμό της, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Σαουδική Αραβία είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα 6/11 ότι θα αποκλείσει από αέρος, ξηράς και θαλάσσης την πρόσβαση στην Υεμένη, έτσι ώστε να περιορίσει τη ροή όπλων προς τους Houthis από το Ιράν.
Προχώρησε δε, σε αυτή την κίνηση μετά την αναχαίτιση ενός βαλλιστικού πυραύλου προς την πρωτεύουσά της το Ριάντ πριν από μερικές μέρες, ενώ είχε κατηγορήσει για την εκτόξευσή του την Τεχεράνη.
Οι πτήσεις από τον εθνικό αερομεταφορέα της Υεμένης προς τις πόλεις του Άντεν και της Seiyun, όπου βρίσκονται τα στελέχη της φιλικής προς τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης, θα αρχίσουν και πάλι από αύριο Κυριακή 12/11.
Ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι ένας πλήρης αποκλεισμός της Υεμένης θα μπορούσε να προκαλέσει λιμό με εκατομμύρια θανάτους.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια έχουν χάσει τη ζωή τους 10 χιλιάδες άνθρωποι στην Υεμένη, ενώ θερίζουν η πείνα και οι αρρώστιες στη φτωχή αυτή χώρα της αραβικής χερσονήσου.
Το λιμάνι του Άντεν άνοιξε, εξάλλου, και πάλι από την Τετάρτη 8/11, αλλά τα λιμάνια στις περιοχές των Houthis είναι ακόμα κλειστά.
Η Σαουδική Αραβία άνοιξε επίσης τα σύνορα και σε ένα σημείο στην ανατολική Υεμένη την Πέμπτη 9/11.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης