Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Monde: Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε οκτώ άνδρες που συνέλαβαν οι γαλλικές και ελβετικές αρχές

Le Monde: Κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε οκτώ άνδρες που συνέλαβαν οι γαλλικές και ελβετικές αρχές
Όλοι ήταν υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους και θα προχωρούσαν σε βίαιες πράξεις στη Γαλλία
Τέσσερις μέρες μετά από μία κοινή αντιτρομοκρατική επιχείρηση της Γαλλίας και της Ελβετίας απαγγέλθηκαν το Σάββατο 11 Νοεμβρίου κατηγορίες σε οκτώ άνδρες οι οποίοι είχαν συλληφθεί, όπως αναφέρει η Le Monde.
Οι εφτά εξ αυτών τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, ενώ ο όγδοος θα είναι υπό παρακολούθηση από την αντιτρομοκρατική.
Ανάμεσα στους οκτώ φιγουράρει ένας 27χρονος Ελβετός για τον οποίο ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Gerard Colomb είπε ότι υποδυόταν τον ιμάμη για να στρατολογήσει τους άλλους, έναν 65χρονο και τα δύο αδέρφια του που είχαν ριζοσπαστικοποιηθεί στο ισλάμ.
Η επιχείρηση που έγινε την περασμένη Τρίτη 7/11 στη Γαλλία από την υποδιεύθυνση της αντιτρομοκρατικής (SDAT) και της γενικής ασφάλειας (DGCI) ήταν αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας που άνοιξε στη Γαλλία στις 19 Ιουλίου 2017 και αντίστοιχης στην Ελβετία από τον Ιούνιο του 2016.
Οι έρευνες βρήκαν αποδείξεις για την ύπαρξη μίας ομάδας ατόμων, οι οποίοι ήταν μέλη της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους και σκόπευαν να προχωρήσουν σε βίαιες πράξεις στη Γαλλία.
Επικοινωνούσαν μέσω του δικτύου Telegram, αλλά ακόμα δεν είχαν καταρτίσει ένα σχέδιο για να περάσουν από τη θεωρία στην πράξη.
"Τα συγκεκριμένα άτομα ήταν εξαιρετικά βίαια" ανέφερε στο Franceinfo ο εισαγγελέας του Παρισιού Francois Molins, υποστηρίζοντας ότι τους επόμενους μήνες θα άρχιζαν τη δράση τους, αλλά προς το παρόν οι στόχοι τους ήταν απροσδιόριστοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης