Διεθνή

Reuters: Πρώτη συνάντηση του Trump με τον Duterte στο Βιετνάμ – Νέο ραντεβού την Κυριακή 12/11

Reuters: Πρώτη συνάντηση του Trump με τον Duterte στο Βιετνάμ – Νέο ραντεβού την Κυριακή 12/11
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, D. Trump, με τον Φιλιππινέζο ομόλογό του, R. Duterte, θα συναντηθούν αύριο Κυριακή 12/11 και στη Μανίλα, όπου θα συζητήσουν και για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου
Ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump συναντήθηκε στο Βιετνάμ και στο περιθώριο του φόρουμ για την Οικονομική Συνεργασία Ασίας - Ειρηνικού (APEC) για πρώτη φορά με τον Φιλιππινέζο ομόλογό του Rodrigo Duterte το Σάββατο 11/11, όπως μεταδίδει το Reuters.
H συνάντηση ήταν σύντομη, αλλά θερμή και εγκάρδια, σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Duterte, Harry Roque,προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες ήταν χαρούμενοι που επιτέλους συναντήθηκαν και ο Trump ανανέωσε το ραντεβού του με τον Duterte για αύριο Κυριακή 12/11.
Αμφότεροι βρίσκονται στο Βιετνάμ για τη σύνοδο APEC, ενώ ο Trump θα επισκεφτεί την Κυριακή 12/11 την πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα, που θα είναι και ο τελευταίος σταθμός του 12ήμερου ταξιδιού του στην Ασία.
Ο Duterte χαρακτηρίζεται συχνά σαν ο Trump της ανατολής, εξαιτίας του σκληρού στιλ που έχει υιοθετήσει και είχε πει ότι θα έλεγε στον πρόεδρο των ΗΠΑ να παραιτηθεί αν έβαζε θέμα για να ανθρώπινα δικαιώματα στη συνάντησή τους.
Πάνω πό 3.900 Φιλιππινέζοι έχουν σκοτωθεί σε αυτό που η αστυνομία αποκαλεί αυτοάμυνα, κατά τον πόλεμο του Duterte ενάντια στα ναρκωτικά.
Οι επικριτές του αναφέρουν ότι γίνονται εκτελέσεις χωρίς κανένας να λογοδοτεί, αλλά η αστυνομία αρνείται αυτές τις κατηγορίες.
Ο Trump που επίσης έχει επικριθεί για την αμέλειά του σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε συγχαρεί τον Μάιο του 2017 τον Duterte για "την απίστευτη δουλειά που έχει κάνει στην καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών".
Τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος του δικαίου θα είναι, εξάλλου, ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τον Trump και τον Duterte στις διμερείς τους επαφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης