Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανικής παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2017

Γαλλία: Ενισχύθηκε κατά +0,6% η βιομηχανικής παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2017
Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες των αναλυτών
Ανάκαμψη κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (10/11) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, μετά την απροσδόκητη πτώση που καταγράφηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, η συνολική παραγωγή του βιομηχανικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +0,6% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, όπου είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -0,2%, με τα αποτελέσματα να επιβεβαιώνουν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Σε ότι αφορά τον τομέα της μεταποίησης, σημειώθηκε επίσης άνοδος της τάξεως του +0,4% τον Σεπτέμβριο, έναντι πτώσης -0,3% τον προηγούμενο μήνα.
Σύμφωνα με την Insee, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, η μεταποιητική παραγωγή κατέγραψε ισχυρή άνοδο, με την αύξηση να ανέρχεται στο +2,7% για το τρίτο τρίμηνο του 2017, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, η παραγωγή της κατασκευής εξοπλισμού μεταφοράς «εκτοξεύθηκε», σύμφωνα με την Insee, με την παραγωγή μηχανημάτων και εξοπλισμού να ενισχύεται με έντονους ρυθμούς, ενώ ο τομέας τροφίμων και ποτών ενισχύθηκε με ηπιότερους ρυθμούς.
Επιπλέον, η παραγωγή άνθρακα και προϊόντων διύλησης πετρελαίου αποτέλεσε τον μόνο τομέα στον οποίο η παραγωγή κατά τη διάρκεια του έτους.
Σε τριμηνιαία βάση, η παραγωγή στον τομέα της μεταποίησης και της βιομηχανίας γενικότερα ενισχύθηκε κατά +0,6%, με την μεγαλύτερη άνοδο να καταγράφεται στην κατασκευή εξοπλισμού μεταφοράς, η οποία συνέχισε την ισχυρή πορεία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης