Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πτώση 2,3% στα EBITDA για το γ΄ 3μηνο του 2017 ανακοίνωσε ο ΟΤΕ

tags :
Reuters: Πτώση 2,3% στα EBITDA για το γ΄ 3μηνο του 2017 ανακοίνωσε ο ΟΤΕ
Αναμένοντας το δ΄ 3μηνο του 2017, ο ΟΤΕ δήλωσε ότι δεν περιμένει «ουσιαστικές αλλαγές» των επιχειρησιακών κινήσεων και των τάσεων που επικρατούν από την αρχή του 2017
Στην ανακοίνωση των υποτονικών οικονομικών αποτελεσμάτων του ΟΤΕ που κατέγραψε πτώση 2,3% στα EBITDA για το γ΄ 3μηνο του 2017, αναφέρεται με δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters.
Ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της Ελλάδας ο ΟΤΕ, ανακοίνωσε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 πτώση 2,3% στα EBITDA του γ΄ 3μήνου 2017, καθώς αντιμετώπισε προκλήσεις από τις διεθνείς δραστηριότητες.
Έχοντας παλαιότερα το εθνικό μονοπώλιο, ενώ σήμερα το 40% ανήκει στην Deutsche Telekom, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε ότι τα EBITDA ανήλθαν στα 348,7 εκατ. ευρώ για το γ΄ 3μηνο 2017, από 357 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Τσαμάζ δήλωσε ότι ο ΟΤΕ έχει ξεκινήσει "νέες πρωτοβουλίες για τη συρρίκνωση του κόστους και την ενίσχυση της κερδοφορίας μας".
Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 2,4% στα 76,5 εκατ. ευρώ, ανέφερε η εταιρεία, επικαλούμενη τις θετικές επιδόσεις στην Ελλάδα, όπου οι επιχειρήσεις αγωνίζονται με μία υποτονική οικονομία, μετά από μια επταετή κρίση χρέους και τρία προγράμματα διάσωσης.
Οι μεγάλες δαπάνες στις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες υψηλής ταχύτητας VDSL και η ταχέως αναπτυσσόμενη επιχείρηση συνδρομητικής τηλεόρασης, βοήθησαν τον όμιλο να κερδίσει ξανά τους πελάτες της σταθερής τηλεφωνίας, όμως οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες.
Η ισχυρή τουριστική περίοδος και τα χαμηλότερα τέλη περιαγωγής έχουν βοηθήσει τις ελληνικές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Αναμένοντας το δ΄ 3μηνο του 2017, ο ΟΤΕ δήλωσε ότι δεν περιμένει «ουσιαστικές αλλαγές» των επιχειρησιακών κινήσεων και των τάσεων που επικρατούν από την αρχή του 2017.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης