Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία θέλει να αγοράσει από τις ΗΠΑ αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot αξίας 1,2 δισ. δολαρίων

Η Σουηδία θέλει να αγοράσει από τις ΗΠΑ αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot αξίας 1,2 δισ. δολαρίων
Η Raytheon έχει κατασκευάσει περισσότερες από 220 μονάδες Patriot και τις έχει παραδώσει σε 13 χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία
Η Σουηδία θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για ένα αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Patriot ύψους 1,2 δισ. δολαρίων, καθώς το ενδιαφέρον για τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας ενισχύεται εν μέσω αυξημένων περιφερειακών εντάσεων και τεχνολογίας βαλλιστικών πυραύλων βελτιώνεται παγκοσμίως.
Η σουηδική κυβέρνηση δήλωσε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 ότι οι διαπραγματεύσεις με την αμερικανική εταιρεία έχουν στόχο την παράδοση το 2020 και το σύστημα να τεθεί σε λειτουργία το αργότερο το 2025.
Το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία, μεταξύ άλλων, έχουν σημειώσει πρόοδο στην τεχνολογία των πυραύλων.
Η Raytheon η εταιρεία δήλωσε:
"Η ανακοίνωση της Σουηδίας τους φέρνει πιο κοντά στην ένταξη στην ομάδα των ευρωπαϊκών εθνών, που στηρίζουν την άμυνά τους στο σύστημα Patriot".
Η σουηδική κυβέρνηση υποστήριξε, "με βάση αυτή την προσφορά και την απόφαση του σουηδικού κοινοβουλίου σχετικά με την πρόταση για την απόκτηση ενός νέου συστήματος αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς συστήματος στον προϋπολογισμό του 2018, η κυβέρνηση θα πάρει την τελική απόφαση για την απόκτηση κατά το 2018. "
Η Raytheon έχει κατασκευάσει περισσότερες από 220 μονάδες Patriot και τις έχει παραδώσει σε 13 χώρες όπως η Ολλανδία και η Γερμανία.
Η Υπηρεσία Άμυνας της Σουηδίας (FMV) εξουσιοδοτήθηκε να στείλει αίτηση προς τις ΗΠΑ και να αρχίσει διαπραγματεύσεις για την προμήθεια του συστήματος Patriot.
Η αξία της σύμβασης εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 10 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια), όπως δήλωσε η FMV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης