Τελευταία Νέα
Οικονομία

Επιμένει ο Λιαργκόβας: Χωρίς ελάφρυνση, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο - Δεν κάναμε λάθος

Επιμένει ο Λιαργκόβας: Χωρίς ελάφρυνση, το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο - Δεν κάναμε λάθος
Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής «υπενθύμισε» ότι και η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση έλεγε ότι χωρίς ελάφρυνση χρέους, η χώρα οδεύει προς τη χρεοκοπία
Στα περί ελληνικής χρεοκοπίας επιμένει ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Παναγιώτης Λιαργκόβας.
«Το έλεγε και η ίδια η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση, χωρίς ελάφρυνση του χρέους, η χώρα οδεύει σε χρεοκοπία», ανέφερε ο κ. Λιαργκόβας, μετά την αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στις εκτιμήσεις του.
«Αν δεν γίνει κάτι με το χρέος, δεν είναι βιώσιμο.
Η περαιτέρω ρύθμιση είναι απαραίτητη», σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.
Επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε λάθος τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται στην τελευταία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το ύψος των τόκων που καλείται να καλύψει το ελληνικό δημόσιο τα επόμενα χρόνια.
«Εμείς λάθος δεν κάναμε.
Χρησιμοποιήσαμε επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή.
Και ήταν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που είχαμε προς αξιοποίηση με ορίζοντα το 2026», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Λιαργκόβας.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι το μείζον είναι πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτεί και ρύθμιση με μεσοπρόθεσμα μέτρα (αυτήν τη στιγμή εφαρμόζονται μόνο βραχυπρόθεσμα), τονίζοντας ότι αυτή είναι μία θέση την οποία υιοθετεί εξάλλου και η κυβέρνηση.
Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ο κ. Λιαργκόβας εστίασε στα εμπόδια που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην υψηλή φορολογία, στη γραφειοκρατία και στις καθυστερήσεις στην απονομή δικαιοσύνης.
Σημείωσε ότι το «κλειδί» είναι οι μεταρρυθμίσεις που θα ξεμπλοκάρουν την οικονομία και σε μικροοικονομικό επίπεδο, καθώς διαφορετικά η μακροοικονομική πρόοδος δεν θα αποφέρει αποτέλεσμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης