Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,7% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2017

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +0,7% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Σεπτέμβριο 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +3,7%
Ανοδικά κινήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο του 2017, αντιστρέφοντας τα αρνητικά αποτελέσματα του προηγούμενου μήνα, ενώ παράλληλα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά +0,7% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017, όπου και είχει καταγραφεί πτώση της τάξεως του -0,1% την ίδια στιγμή μάλιστα που οι αναλυτές ενέμεναν η άνοδος να περιοριστεί στο +0,6%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήαν του προηγούμενου έτους, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων ενισχύθηκε κατά +3,7%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο της τάξεως του +2,8%.
Καθοριστικό ρόλο για τη σχετική άνοδο διαδραμάτισε ο τομέας τροφίμων, ποτών και καπνικών, ο οποίος ενισχύθηκε κατά +1,3% αντισταθμίζοντας την πτώση -0,4% που καταγράφηκε στα καύσιμα οχημάτων.
Σε ότι αφορά το σύνολο των 28 χωρών της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι η άνοδος ήταν πιο περιορισμένη, και συγκεκριμένα στο +0,3% συνέχισε την θετική πορεία που είχε καταγράψει την προηγούμενο μήνα, όταν ο δείκτης ενισχύθηκε κατά +0,5%
Παράλληλα, η ετήσια άνοδος του δείκτη για το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαμορφώθηκε στο +3,5%.
Μεταξύ των χωρών-μελών, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε σε Ιρλανδία (+1,4%) Δανία και Λουξεμβούργο (αμφότερες στο +1,3%), ενώ αντίθετα οι μεγαλύτερες πτώσεις σημειώθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο (-2,2%) και την Κροατία (-1,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης