Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Συγκρίνοντας τις εκθέσεις της Goldman Sachs με Bank of America για τις ελληνικές τράπεζες - Από το κακό στο χειρότερο

Συγκρίνοντας τις εκθέσεις της Goldman Sachs με Bank of America για τις ελληνικές τράπεζες - Από το κακό στο χειρότερο
Ακόμη και εάν υπάρχουν χρηματιστηριακές σκοπιμότητες πίσω από κάθε ανάλυση, η ουσία είναι ότι τράπεζες στρατηγικά υποβαθμίζονται.
Με διαφορά μόλις 2 εβδομάδων δύο από τους πιο σημαντικούς επενδυτικούς οίκους διεθνώς δημοσιοποίησαν τις εκθέσεις τους για τις ελληνικές τράπεζες και η κοινή συνισταμένη και των δύο η μεγάλη μείωση των τιμών στόχων των ελληνικών τραπεζών και τα σύννεφα που βλέπουν στον ορίζοντα. 
Η Goldman Sachs μείωσε τις τιμές στόχους των ελληνικών τραπεζών αλλά σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές οι τραπεζικές μετοχές έχουν ανοδικά περιθώρια π.χ. η Alpha bank με βάση την Goldman Sachs έχει τιμή στόχο 2,60 ευρώ από 1,69 ευρώ τρέχουσα τιμή ή άνοδος +53%....
Η έκθεση της Goldman Sachs στηρίχθηκε στην παραδοχή ότι υπάρχει κίνδυνος dilution για τους παλαιούς μετόχους ενόψει των stress tests ωστόσο δεν αποτελούσε το βασικό σενάριο της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Περίπου 15 ημέρες μετά την Goldman Sachs ακολούθησε στις 6 Νοεμβρίου η Bank of America Merill Lynch που μείωσε θεαματικά έως -50% τις τιμές στόχους αλλά η ουσιώδης διαφορά με την Goldman Sachs είναι ότι οι νέες τιμές - στόχοι των τραπεζών είναι χαμηλότερες από τις τρέχουσες τιμές.
Π.χ η Eurobank έχει νέα τιμή στόχο 0,58 ευρώ και τρέχουσα -14% χαμηλότερα από τις τρέχουσες τιμές.
Εάν στην ανάλυση - σύγκριση συμπεριλάβουμε και τις παλαιότερες εκθέσεις της Morgan Stanley και Wood τότε η στρεβλωμένη εικόνα συνεχίζεται.
Ακόμη και εάν υπάρχουν χρηματιστηριακές σκοπιμότητες πίσω από κάθε ανάλυση, η ουσία είναι ότι τράπεζες στρατηγικά υποβαθμίζονται.
Πριν καταδείξουμε αυτό που θέλουμε να περάσουμε ως μήνυμα από τις αναλύσεις των ξένων οίκων....ας θυμηθούμε τι ανέφερε ως πιθανές τιμές για τις ελληνικές τράπεζες το bankingnews;
Τι ανέφερε το bankingnews στις 8, 17,18 Αυγούστου του 2017....στο κακό σενάριο θα μπορούσαμε να δούμε τις μετοχές των τραπεζών στις εξής τιμές Εθνική 0,18 ευρώ, Alpha bank 1 ευρώ, Eurobank 0,50 ευρώ και Πειραιώς 2-2,2 ευρώ.
Στις 7 Νοεμβρίου 2017 οι τράπεζες εμφανίζουν τις εξής τιμές στο χρηματιστήριο Alpha 1,69 ευρώ, Εθνική 0,28 ευρώ, Eurobank 0,6750 ευρώ και Πειραιώς 2,40 ευρώ.

Όμως ανεξαρτήτως των τιμών στόχων κοινή συνισταμένη των περισσότερων εκθέσεων είναι ότι όσο πλησιάζει ο χρόνος υλοποίησης των stress tests καθίστανται οι αναλύσεις πιο αρνητικές για τις ελληνικές τράπεζες.
Το Καλοκαίρι του 2017 υπήρχε προσδοκία και τον Νοέμβριο του 2017 σημειώνεται πλήρης ανατροπή σκηνικού και ουσιαστικά πάμε από το κακό στο χειρότερο.
Με τόσα ανοικτά μέτωπα, όχι μόνο τα stress tests αλλά κυρίως τους νέους αναθεωρημένους κανόνες για τα νέα προβληματικά δάνεια από το 2018 και αξιολόγηση των παραμέτρων για τα παλαιά NPLs και NPEs....εξάγεται το συμπέρασμα ότι η άποψη των διεθνών επενδυτικών οίκων επιδεινώνεται για το ελληνικό banking. 

Οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές από την Goldman Sachs 26 Οκτωβρίου 2017 



Οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές από την Bank of America Merill Lynch 6 Νοεμβρίου 2017



Οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές από την Morgan Stanley 18 Σεπτεμβρίου 2017


Οι τιμές στόχοι για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές από την Wood 31 Ιουλίου 2017



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης