Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global: Οι 5 πιο εύθραυστες χώρες που είναι εκτεθειμένες σε υψηλότερα επιτόκια

S&P Global: Οι 5 πιο εύθραυστες χώρες που είναι εκτεθειμένες σε υψηλότερα επιτόκια
Αργεντινή, Πακιστάν, Αίγυπτος και Κατάρ είναι οι πέντε πιο εύθραυστες χώρες 
Σε αναμόρφωση του καταλόγου των χωρών που επηρεάζονται αρνητικά από τα αυξανόμενα επιτόκια προχώρησε η S&P Global.
Έπειτα από χρόνια υπερβολικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, οι κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο άρχισαν να αντιστρέφουν τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης τους και σε ορισμένες περιπτώσεις αύξησαν ακόμη και τα επιτόκια.
Τώρα, η S&P επισημαίνει ότι η Τουρκία, η Αργεντινή, το Πακιστάν, η Αίγυπτος και το Κατάρ είναι οι πέντε πιο εύθραυστες χώρες και ότι είναι οι αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς που πρόκειται να υποφέρουν περισσότερο από αυτή τη νέα πολιτική από τις ανεπτυγμένες χώρες.
Οι νομισματικές συνθήκες είναι «εξαιρετικά διευκολυντικές» και, για ορισμένες αναδυόμενες αγορές, «το περιβάλλον χρηματοδότησης είναι πλέον το πιο καλοήθεις στη μνήμη» δήλωσε ο Moritz Kraemer της S&P Global.
«Ωστόσο, η απειλή από τη νομισματική σύσφιξη είναι τώρα πιο αληθινή από πριν» επισημαίνει ο ίδιος.



Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ έχει αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και η Τράπεζα της Αγγλίας έκανε το ίδιο βήμα την περασμένη εβδομάδα για πρώτη φορά μετά το 2007.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει την αγορά κρατικών και εταιρικών ομολόγων από το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης