Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Προσέξτε την «ανατριχιαστική εντολή» για το QE από τις κεντρικές τράπεζες

Citigroup: Προσέξτε την «ανατριχιαστική εντολή» για το QE από τις κεντρικές τράπεζες
Αξιοσημείωτες διαφορές στη νομισματική πολιτική των ΕΚΤ και Fed
Προσέξτε την «ανατριχιαστική εντολή» από τις κεντρικές τράπεζες.
Αυτή είναι η προειδοποίηση της Citigroup καθώς αναθεωρεί τη στρατηγική της σε μια περίοδο όπου το outlook για τη σύσφιξη της πολιτικής είναι διαφοροποιημένο, με αξιοσημείωτες διαφορές στην ΕΚΤ και τη Fed.
«Μια συναίνεση φαίνεται να οικοδομείται για μια σχετική σύσφιξη της αμερικανικής πολιτικής έναντι μια περισσότερο dovish στάσης της ΕΚΤ… (αλλά) βλέπουμε τη σταδιακή προσέγγιση της ΕΚΤ ως ασυνεπή με τις υποκείμενες τάσεις ανάπτυξης», λέει ο στρατηγικός αναλυτής Mark Schofield.
«Ακόμη και αν ο πραγματικός πληθωρισμός δεν αυξάνεται, οι αγορές πρέπει να τιμολογούν υψηλότερα επιτόκια», υποστηρίζει ο ίδιος.
Αυτή η ερμηνεία του αυξανόμενου momentum στην οικονομία της ευρωζώνης συνέβαλε, εν μέρει, στο η Citigroup να προχωρήσει σε μικροαλλαγές στην κατανομή του ενεργητικού της.
«Έχουμε γίνει πιο bullish για τα επιτόκια της ευρωζώνης, τις μετοχές και τη πίστωση αλλά έχουμε γίνει λιγότερο bullish στις ξένες ισοτιμίες ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων», καταλήγει η αμερικανική τράπεζα.
«Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προσεκτικοί στο να δίνουν μεγάλη σημασία στα στοιχεία χαμηλού πληθωρισμού σε σχέση με τα βελτιωμένα στοιχεία ανάπτυξης» επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης