Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2017 - Στις 56 μονάδες ο σύνθετος PMI

Ευρωζώνη: Υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα τον Οκτώβριο 2017 - Στις 56 μονάδες ο σύνθετος PMI
Οι δημιουργία νέων θέσεων εργασίας επιταχύνθηκε με τους ισχυρότερους ρυθμούς της τελευταίας δεκατίας
Ενισχυμένο παρέμεινε το επιχειρηματικά κλίμα στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο του 2017, παρά την πτώση που κατέγραψε ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας να είναι η ισχυρότερη της τελευταίας δεκαετίας.
Ειδικότερα, ο σύνθετος PMI διαμορφώθηκε στις 56 μονάδες, έναντι 56,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας ωστόσο τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στις 55,9 μονάδες.
Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε ο μεταποιητικός κλάδος, ο οποίος εξακαλούθησε να αναπτύσσεται με ισχυρούς ρυθούς, αντισταθμίζοντας την υποχώρηση που καταγράφηκε στον κλάδο υπηρεσιών.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η ισχυρότερη άνοδος καταγράφηκε στη Γαλλία, με τον σχετικό δείκτη να σκαρφαλώνει σε υψηλά 77 μηνών και τις 57,4 μονάδες.
Αντιθέτων ο δείκτης εμφάνισε πολύμηνα χαμηλά σε Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία, με τις προαναφερθέντες χώρες ωστόσο να παραμένουν σε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Οι επιχειρήσεις ανταποκρίθηκαν στην ισχυρή άνοδο της παραγωγής και των νέων εργασιών αυξάνοντας την στελέχωσή τους με τους ταχύερους ρυθμούς της τελευταία δεκαετίας.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Markit, οι πολιτικές αναταρραχές και η ενίσχυση του συναλλάγματος δεν άσκησαν σημαντικές πιέσεις στηνς αισιοδοξία των επιχειρήσεων, η οποία παραμένει ενισχυμένη σε ότι αφορά το προσεχές έτος.
Παράλληλα, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι ο Νοέμβριος θα αποτελέσει έναν θετικό μήνα για την επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς οι νέες επιχειρήσεις αυξάνονται.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης