Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της χρήσης άνθρακα στη Βόννη, παραμονές του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή

Reuters: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της χρήσης άνθρακα στη Βόννη, παραμονές του συνεδρίου για την κλιματική αλλαγή
Οι διοργανωτές της πορείας ζήτησαν από τη γερμανική κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τη συμφωνία του Παρισιού για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης
Χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Βόννης της Γερμανίας το Σάββατο 4/11 για να ζητήσουν να σταματήσει η χρήση του άνθρακα ως καύσιμη ύλη, μία εβδομάδα πριν τις συνομιλίες για την κλιματική αλλαγή που θα γίνουν στη γερμανική πόλη, όπως μεταδίδει το Reuters.
Το αν θα σταματήσει η παραγωγή άνθρακα είναι και το επίμαχο θέμα στις συζητήσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στη Γερμανία ανάμεσα στο κόμμα της Angela Merkel, τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες (FDP).
Οι διοργανωτές της πορείας στην ομοσπονδιακή πόλη της Γερμανίας κάλεσαν τη γερμανική κυβέρνηση να εφαρμόσει τη συμφωνία του Παρισιού του 2015 για να σταματήσει παγκοσμίως η χρήση ορυκτών καυσίμων μέχρι το τέλος του αιώνα.
Η εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού θα συζητηθεί στο συνέδριο της Βόννης από τις 6 ως τις 17 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή 195 χωρών.
 "Περιμένουμε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εφαρμόσει αποτελεσματικά τη συμφωνία του Παρισιού" ανέφερε χαρακτηριστικά η οργάνωση ακτιβιστών Campact.
Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση 25 χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, αλλά η αστυνομία κατεβάζει τον αριθμό τους στις 10 χιλιάδες.
Ο πρόεδρος Donald Trump ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σκοπεύει να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για τον περιορισμό της παγκόσμιας υπερθέρμανσης.
Οι φιλικές πολιτικές του για τον άνθρακα και οι αμφισβητήσεις του ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου προκαλείται από τις ανθρώπινες δραστηριότητες, έχουν ρίξει μία σκιά εν όψει του συνεδρίου της Βόννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης