Τελευταία Νέα
Οικονομία

Παπανάτσιου (υφ. Οικονομικών): Πιστεύουμε ότι το κλίμα στις επιχειρήσεις έχει αρχίσει και αντιστρέφεται

Παπανάτσιου (υφ. Οικονομικών): Πιστεύουμε ότι το κλίμα στις επιχειρήσεις έχει αρχίσει και αντιστρέφεται
H υφυπουργός Οικονομικών, Κ. Παπανάτσιου, παραβρέθηκε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
«Πιστεύουμε ότι το κλίμα στις επιχειρήσεις έχει αρχίσει και αντιστρέφεται», ανέφερε από το Βόλο η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου,
Η υφυπουργός παραβρέθηκε στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν στον Βόλο, με την συμμετοχή εκπροσώπων από 59 Επιμελητήρια από ολόκληρη την Ελλάδα, μιλώντας για αντιστροφή του κλίματος στην αγορά.
Σύμφωνα με την κ. Παπανάτσιου, «αυτή την στιγμή υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό που έχει αυξήσει τον τζίρο και τα κέρδη του», «φιλοδοξούμε το επόμενο διάστημα να γίνει αυτό ακόμη μεγαλύτερο.
Εκείνο που μπορούμε να πούμε εμείς είναι ότι θα έχουμε και φέτος υπερπλεονάσματα», που σύμφωνα με την ίδια, θα δοθούν υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη ή ανήκουν στις ευάλωτες οικονομικά ομάδες, με αποτέλεσμα σε ένα ποσοστό «τα χρήματα να γυρίσουν στην αγορά κι έτσι να υπάρξει η δυνατότητα ανάκαμψης της αγοράς ενόψει των εορτών».
Η υφυπουργός, αναφορικά με τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι  «από το 2020 και μετά στα αντίμετρα θα βλέπουμε μείωση των φορολογικών συντελεστών.
Όσο αυξάνεται η φορολογητέα βάση θα μπορούμε να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές.
Πιθανόν να το κάνουμε και νωρίτερα».
Για την Τρίτη αξιολόγηση είπε πως «δεν έχει κλείσει ακόμη και έτσι δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ανακοίνωση».
Σχετικά με το μέρισμα σημείωσε πως  «δεν έχουμε καταλήξει που θα το δώσουμε», ενώ για τη λοταρία υπογράμμισε πως «είμαστε τελείως έτοιμοι και περιμένουμε τα στοιχεία από τις τράπεζες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης