Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την ανακοίνωση Powell - Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street μετά την ανακοίνωση Powell - Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones
Η επιλογή του Trump είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, με τον Powell να θεωρείται ως «ήπιος»
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (02/11/2017) η Wall Street, στον απόηχο της ανακοίνωσης του Jerome Powell για τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,35%, στις 23.516,26 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,02%, στις 2.579,85 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,02% χαμηλότερα, στις 6.714,94 μονάδες.
Η επιλογή του Trump είχε προεξοφληθεί από τις αγορές, με τον Powell να θεωρείται ως «ήπιος» αναφορικά με τις προθέσεις τους για τη νομισματική πολιτική.
Ο Powell θα αναλάβει την ηγεσία της Fed, εφόσον φυσικά η υποψηφιότητά του «περάσει» από τη Γερουσία, στις αρχές Φεβρουαρίου 2018, όταν και ολοκληρώνεται η θητεία της νυν προέδρου, Janet Yellen.
Σημειώνεται ότι ο Powell είναι μέλος της διοίκησης της Fed από το 2012 και μάλιστα είχε διοριστεί σε αυτήν τη θέση από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Barack Obama.
Από την πλευρά της, η Yellen έσπευσε να δηλώσει ότι θα συνεργαστεί με τον Powell προκειμένου να υπάρξει μία «ομαλή μετάβαση» στην αλλαγή ηγεσίας στη Fed.
Ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar index, που κινείται πτωτικά από την αρχή της ημέρας, μείωσε τις απώλειές του μετά την ανακοίνωση του Trump.






Οι αμερικανικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνεδρίασης, καθώς η πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση που αποκάλυψαν οι Ρεπουμπλικάνοι δεν εντυπωσίασε τους επενδυτές, που ανέμεναν μία από τις πιο σαρωτικές αλλαγές στον φορολογικό κώδικα εδώ και δεκαετίες.
H φορολογική μεταρρύθμιση του Trump περιλαμβάνει τη μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή στο 20%, από 35%, καθώς και τη θέσπιση ενός φόρου 10% στις ξένες μονάδες υψηλής κερδοφορίας των αμερικανικών εταιρειών.
Αναφορικά με τη φορολογία φυσικών προσώπων, το σχέδιο Trump προβλέπει τη μείωση των φορολογικών βαθμίδων σε 4 από 7: 12%, 25%, 35% και 39,6%, που είναι ο τρέχων ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τα υψηλά εισοδήματα και θα διατηρηθεί.
Η μετοχή της Facebook ολοκλήρωσε την ημέρα σε σταθερά επίπεδα, μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε ισχυρά τριμηνία κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Την ίδια ώρα, η μετοχή της General Electric έκλεισε με απώλειες για ένατη διαδοχική συνεδρίαση, υποχωρώντας στο επίπεδο των 19,94 δολαρίων (-0,4%), ενώ ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει έως και τα 19,63 δολάρια.
Είναι η πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2012 που η μετοχή κλείνει χαμηλότερα από τα 20 δολάρια.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών η μετοχή έχει υποχωρήσει 21,9%, ενώ από την αρχή του 2017, οι απώλειές της φθάνουν στο 39,6%.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές ήταν επιφυλακτικοί εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Apple, που επρόκειτο να δημοσιευθούν μετά το κλείσιμο της Wall Street.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, σημαντική άνοδο κατέγραψε η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων το τρίτο τρίμηνο του 2017, καταγράφοντας αύξηση 3%, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η άνοδος να διαμορφωθεί στο 2,9%.
Την ίδια ώρα, νέα πτώση καταγράφηκε στις νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ για την προηγούμενη εβδομάδα, με τα αποτελέσματα να ξεπερνάνε σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 28 Οκτωβρίου υποχώρησαν κατά 5.000 στις 229.000 συνολικά, επιστρέφοντας κοντά στα χαμηλά 45 ετών στα οποία είχαν βρεθεί τους προηγούμενους μήνες.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, σε υψηλά 2 ετών έκλεισε το πετρέλαιο, καταγράφοντας κέρδη 0,4% και κλείνοντας στα 54,54 δολ. ανά βαρέλι, εν μέσω της αισιοδοξίας ότι θα επεκταθεί η συμφωνία του ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής, αλλά και στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων για τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης