Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, στον απόηχο Fed και στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, στον απόηχο Fed και στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ
Η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα σε μια αύξηση τον Δεκέμβριο του 2017
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε σήμερα (01/11/2017) η Wall Street, στον απόηχο της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτή την πόρτα σε μια αύξηση τον Δεκέμβριο του 2017, με τις μετοχές να τερματίζουν κάτω των ενδοσυνεδριακών ρεκόρ που είχαν «αγγίξει» νωρίτερα.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,25%, στις 23.435,01 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,16% και έκλεισε στις 2.579,38 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,17% χαμηλότερα, στις 6.716,53 μονάδες.
Πιέσεις στον Nasdaq άσκησε ο τεχνολογικός κλάδος, ο οποίος ανήλθε σε ιστορικά υψηλά πριν κλείσει με πτώση 0,1%.
Η μετοχή της Estee Lauder κατέγραψε τις καλύτερες επιδόσεις στον S&P 500, σημειώνοντας «άλμα» 9,2%, καθώς η εταιρεία ανέφερε τριμηνιαία αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών.
Αντίθετα, η Envision Healthcare είχε τη χειρότερη εμφάνιση, καταγράφοντας «βουτιά» 34,2%, καθώς ανέφερε κέρδη κατώτερα των προβλέψεων.






Η Fed διατήρησε τα επιτόκια στο εύρος 1%-1,25%, ενώ ανέφερε πως οι πρόσφατοι τυφώνες πιθανώς δεν θα έχουν μακροπρόθεσμες επιδράσεις στη συνολική οικονομική δραστηριότητα, υποδηλώνοντας ότι παραμένει ανοιχτή σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 0,25% τον Δεκέμβριο του 2017.
Σύμφωνα με το «εργαλείο παρακολούθησης» της Fed, Fed Watch το οποίο καταρτίζει η CME Group, οι πιθανότητες αύξησης επιτοκίων τον Δεκέμβριο 2017 φθάνουν κοντά στο 100%.
Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ παραδέχτηκε ότι ο πληθωρισμός παρέμεινε υποτονικός, αλλά επανέλαβε την εκτίμηση ότι θα επανέλθει στον στόχο της μεσοπρόθεσμα.
Παράλληλα, η Fed ανέφερε πως η μείωση του - ύψους 4,5 τρισ. δολ. - ισολογισμού της, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, προχωρά.
Στήριξη στη Wall Street προσέφεραν τα πολύ καλά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία των ADP και Moody’s, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ δημιούργησε 235.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο 2017, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθαναν τις 200.000.
Επίσης, το κλίμα ευνόησαν και τα στοιχεία για τις κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ, που έδειξαν μια απροσδόκητη αύξηση 0,3% για τον Σεπτέμβριο του 2017, σε 1,22 τρισ. δολ., έναντι της αύξησης 0,1% του Αυγούστου.
Από την άλλη, η ανάπτυξη του μεταποιητικού κλάδου στις ΗΠΑ κατέγραψε μια επιβράδυνση τον Οκτώβριο του 2017 σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, όταν είχε ανέλθει στο υψηλότερο επίπεδο των 13 τελευταίων ετών, με τον δείκτη του ινστιτούτου ISM να υποχωρεί στις 58,7 μονάδες, από 60,8 τον Σεπτέμβριο.
Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 είχαν έναν ιδιαίτερα θετικό Οκτώβριο, με τα κέρδη τους να διαμορφώνονται στο 4,3% και 2,2% αντίστοιχα.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με οριακές απώλειες 8 σεντς ή κάτω του 0,2% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 54,30 δολ. ανά βαρέλι, καθώς απογοήτευσαν τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την Ενέργεια (ΕΙΑ) για τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, η ΕΙΑ ανακοίνωσε ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 2,4 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 27 Οκτωβρίου 2017.
Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από την πτώση κατά 1,4 εκατ. βαρέλια που προέβλεπαν οι αναλυτές, ωστόσο ήταν μικρότερη από την πτώση κατά 5,1 εκατ. βαρέλια που ανέφερε αργά χθες (31/10), το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης