Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ΟΗE ζητά για άλλη μία φορά την άρση του αμερικανικού εμπάργκο στην Κούβα

Ο ΟΗE ζητά για άλλη μία φορά την άρση του αμερικανικού εμπάργκο στην Κούβα
Η πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Nikki Haley αποκάλεσε την ολομέλεια για το θέμα "πολιτικό θέατρο"
Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών υιοθέτησε την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017, ψήφισμα με το οποίο ζητά την άρση του αμερικανικού οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ προς την Κούβα, με τις ΗΠΑ να ψηφίζουν εναντίον του μετά από αποχή πέρυσι για πρώτη φορά σε 25 χρόνια.
Η Γενική Συνέλευση των 193 μελών δέχθηκε το ψήφισμα με 191 ψήφους υπέρ.
Το Ισραήλ, όπως έκανε και στο παρελθόν, ψήφισε υπέρ των ΗΠΑ.
Το μη δεσμευτικό ψήφισμα προτρέπει τις ΗΠΑ να καταργήσουν το εμπάργκο στην Κούβα το συντομότερο δυνατό.
Η ψηφοφορία μπορεί να φέρει πολιτικό βάρος, αλλά μόνο το Κογκρέσο των ΗΠΑ μπορεί να άρει το πλήρες εμπάργκο, που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από περισσότερα από 50 χρόνια.
Η πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Nikki Haley αποκάλεσε την ολομέλεια για το θέμα "πολιτικό θέατρο".
"Το κουβανικό καθεστώς στέλνει το στρεβλωμένο μήνυμα στον κόσμο ότι η θλιβερή κατάσταση της οικονομίας, η καταπίεση του λαού, καθώς και η καταστροφική ιδεολογία δεν είναι ευθύνη της χώρας", είπε η Haley στη Γενική Συνέλευση.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Bruno Rodriguez είπε πως η Haley και οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν " την παραμικρή ηθική εξουσία να επικρίνουν την Κούβα", καλώντας τις παρατηρήσεις της «ασέβεια» κατά της Κούβας και την κυβέρνησή της.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, είχε δηλώσει πως η Αβάνα ήταν υπεύθυνη για μια σειρά από περιστατικά που επηρέασαν 24 διπλωμάτες της, ενώ αξιωματούχοι της Κούβας δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν "σενάρια επιστημονικής φαντασίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης