Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαντορινιός: Η ΝΔ να απαντήσει για τη Siemens και για τον Αυγενάκη

Σαντορινιός: Η ΝΔ να απαντήσει για τη Siemens και για τον Αυγενάκη
Η γ’ αξιολόγηση θα τελειώσει στην ώρα της υποστήριξε ο υφυπουργός Υποδομών
Την θέση ότι η  ΝΔ πρέπει να δώσει απαντήσεις τόσο για την υπόθεση της Siemens όσο και για τις καταγγελίες σε βάρος του γραμματέας της Λ. Αυγενάκη διατύπωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Ν. Σαντορινιός.
«Έχουν αρχίσει και βγαίνουν πράγματα, κάποια από τα οποία μπορεί να τα γνωρίζαμε και κάποια που δε γνωρίζαμε.
Όπως αυτή η εμπλοκή του κ. Αυγενάκη σε εξυπηρετήσεις ανθρώπων οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα και βλέπουμε να υπάρχει μία σιωπή γύρω από αυτό το θέμα και μόνο μία απειλή για μήνυση από τον κ. Αυγενάκη, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία απάντηση.
Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η υπόθεση Siemens μάλλον έχει πολλά πλοκάμια στη ΝΔ και έχει εξυπηρετήσει πάρα πολλούς από το σημερινό πολιτικό προσωπικό της ΝΔ.
Προφανώς και πρέπει να απαντήσει η ΝΔ, γιατί αν δεν είναι έτσι τα πράγματα, θα πρέπει να ακούσουμε την πραγματικότητα και δεν μπορούμε να την ακούσουμε από πουθενά αλλού παρά από τους ίδιους, οι οποίοι κατηγορούνται» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο κ.Σαντορινιός.
Ερωτηθείς για την γ’ αξιολόγηση ο υφυπουργός Ναυτιλίας είπε ότι αυτή θα ολοκληρωθεί στην ώρα της.
«Θα τελειώσει στον χρόνο της, καθώς υπάρχουν αρκετά προαπαιτούμενα που κατά κύριο λόγο είναι τεχνικής φύσης και τα οποία θα ολοκληρωθούν.
Φαίνεται ότι έχουμε μία καλή εικόνα και τα νέα είναι ότι το υπερπλεόνασμα του προϋπολογισμού ίσως να υπερβεί και το 1 δισ. ευρώ, άρα αυτό το υπερπλεόνασμα θα δοθεί ως κοινωνικό μέρισμα.
Οι θεσμοί βλέπουν αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει υπερπλεόνασμα κι από εκεί και πέρα είναι στη δική μας ευχέρεια να θέσουμε τα μέτρα, με τα οποία θα δοθεί αυτό το υπερπλεόνασμα» είπε ο κ.Σαντορινιός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης