Τελευταία Νέα
Υγεία & Χρηστικά Νέα

Αρχίζουν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Θα διαρκέσουν έως τις 15/11

Αρχίζουν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις - Θα διαρκέσουν έως τις 15/11
Απεργία των εργαζομένων την Κυριακή 5/11
Αρχίζουν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Νοεμβρίου.
Βάσει της νομοθεσίας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εκπτώσεων, τα καταστήματα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει κηρύξει για την Κυριακή 5/11 24ωρη πανελλαδική απεργία, απευθύνοντας κάλεσμα στα σωματεία και τους εργαζόμενους «να δώσουν μαζικά την απεργιακή μάχη ενάντια στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων» και τονίζοντας ότι «καλούμε τις εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων επαγγελματιών να σταθούν δίπλα μας και να μην ανοίξουν τα καταστήματα στις 5 Νοεμβρίου».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.
Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει στους εμπόρους πως σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.
Αν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης