Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Aνθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του τοποθετεί ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping σε νευραλγικά πόστα

Reuters: Aνθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του τοποθετεί ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping σε νευραλγικά πόστα
Η αρχή έγινε με τον Li Qiang που θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σαγκάη
Ο Li Qiang, σύμμαχος του προέδρου της Κίνας Xi Jinping, χρίστηκε επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος στη Σαγκάη, αντικαθιστώντας τον Han Zheng, που ανέλαβε άλλο κυβερνητικό πόστο, μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο το κινέζικο πρακτορείο Xinhua.
Την Τετάρτη 25/10 ο Xi παρουσίασε ένα νέο ηγετικό σχήμα, διορίζοντας τρία νέα μέλη στα ισάριθμα κορυφαία κυβερνητικά σώματα.
Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα γίνουν κι άλλοι ανασχηματισμοί, καθώς το κόμμα μετακινεί ανθρώπους σε κυβερνητικές θέσεις, λόγω της αποχώρησης παλιών στελεχών.
Το πρακτορείο Xinhua ανέφερε ότι ο 58χρονος Li θα αναλάβει γενικός γραμματέας του κόμματος στη Σαγκάη, ενώ δεν θα είναι πλέον επικεφαλής στην επαρχία Jiangsu.
Με τη συγκεκριμένη κίνηση τέσσερις σύμμαχοι του προέδρου Xi καταλαμβάνουν τους ισάριθμους μεγάλους δήμους του Πεκίνου, της Σαγκάης, της Tianjin και της Chongqing.
Ο Li που κατάγεται από την παραλιακή επαρχία της Zhejiang, ήταν γενικός γραμματέας της τοπικής επιτροπής, όταν ο Xi ήταν επικεφαλής του κομμουνιστικού κόμματος εκεί από το 2002 ως το 2007.
Είναι και από τους επικρατέστερους για να τοποθετηθεί στην Ανώτατη Επιτροπή της κινέζικης κυβέρνησης το 2022.
Σύμφωνα με το Xinhua ένας άλλος σύμμαχος του Xi Jinping, o Lou Qinjian θα αντικαταστήσει τον Li ως γενικός γραμματέας στην επαρχία Jiangsu.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης