Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Σε ανασχηματισμό θα προχωρήσει τον Μάρτιο του 2018 ο πρόεδρος της Βραζιλίας M. Temer

Reuters: Σε ανασχηματισμό θα προχωρήσει τον Μάρτιο του 2018 ο πρόεδρος της Βραζιλίας M. Temer
Εκτός κυβέρνησης αναμένεται να μείνει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, επειδή οι περισσότεροι βουλευτές του ψήφισαν να παραπεμφθεί σε δίκη ο Temer για διαφθορά
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Michael Temer θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό του υπουργικού του συμβουλίου τον Μάρτιο του 2018 απομακρύνοντας μέλη από το κόμμα, που είναι κυβερνητικός του εταίρος, καθώς πολλοί βουλευτές του στράφηκαν εναντίον του αυτή την εβδομάδα, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Βραζιλίας δεν θα βρίσκεται στη μελλοντική κυβέρνηση.
Ο ανασχηματισμός έρχεται μετά από τη μεγαλύτερη ανταρσία κατά του Temer στους 13 μήνες που είναι στην εξουσία, καθώς οι περισσότεροι εκ των βουλευτών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος ψήφισαν την περασμένη Τετάρτη 25/10 να παραπεμφθεί ο πρόεδρος σε δίκη για διαφθορά.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα σχεδιάζει να κατεβάσει τον δικό του υποψήφιο στις επόμενες προεδρικές εκλογές και ίσως αποχωρήσει και οικειοθελώς από τον συνασπισμό του Temer.
Όλα αυτά μπορεί να εμποδίσουν το σχέδιο του Temer να μειώσει το έλλειμμα προϋπολογισμού για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της Βραζιλίας.
Οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο θα γίνουν καθώς οι υπουργοί πρέπει να αφήσουν τα πόστα τους τον Απρίλιο του 2018 για να προετοιμαστούν για τις εκλογές του Οκτωβρίου το ίδιο έτος.
Μικρότερα συμμαχικά κόμματα ζήτησαν από τον Temer να απομακρύνει τους Σοσιαλδημοκράτες που έχουν τέσσερα υπουργεία στην παρούσα κυβέρνηση.
Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών Aloysio Nunes, αναμένεται να παραμείνει στην κυβέρνηση αν και είναι μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι προβλέπουν ανάπτυξη της οικονομίας κατά 3% μέχρι τα μέσα του 2018, κάτι που θα βελτιώσει τις προοπτικές για την παρούσα κυβέρνηση.
Ενδέχεται επίσης να κατεβάσει υποψήφιο εκτός κόμματος, προκειμένου να αφήσει πίσω της τα σκάνδαλα διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης