Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτεντάκης (γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής): Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου μειώθηκαν κατά 1,5 δις ευρώ

Κουτεντάκης (γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής): Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου μειώθηκαν κατά 1,5 δις ευρώ
Αυτή η επιτυχία οφείλεται στην ΑΑΔΕ, στον ΕΟΠΥΥ και στον ΕΦΚΑ υποστήριξε ο γ.γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής
Κατά 1,5 δις ευρώ μειώθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Φραγκίσκος Κουτεντάκης, επισημαίνοντας ότι υπήρξε υπέρβαση του στόχου κατά 300 εκατομμύρια ευρώ.
«Αυτό που είναι πλέον γνωστό είναι η υπερκάλυψη του στόχου εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου, οι οποίες μειώθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ, δηλαδή 300 εκατ. πάνω από τον στόχο.
Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτή η επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ΑΑΔΕ, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΕΦΚΑ, το προσωπικό των οποίων κατέβαλε υπερπροσπάθεια και διαχειρίστηκε ένα δύσκολο έργο με μεγάλη αποτελεσματικότητα» τόνισε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κουτεντάκης.
Ερωτηθείς για τα δημοσιονομικά, ο κ. Κουτεντάκης τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία με τους θεσμούς σχετικά με το ύψος της υπερεκτέλεσης του 2017 και γίνονται συζητήσεις για τον τρόπο διανομής», υπογραμμίζοντας ότι «για το 2018, παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες, κυρίως λόγω των νέων εξαμηνιαίων προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ωστόσο δεν προκαλούν καμία ανησυχία και αναμένουμε να κλείσουν τις επόμενες ημέρες».
«Έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις θεσμικές μεταρρυθμίσεις του δημοσιονομικού πλαισίου, ειδικότερα στο νέο λογιστικό σχέδιο της γενικής κυβέρνησης και στον ενιαίο λογαριασμό διαθεσίμων.
Πρόκειται για σημαντικές μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν την καταγραφή των οικονομικών μεγεθών και την ταμειακή διαχείριση του ελληνικού δημοσίου, ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία» υποστήριξε ο κ.Κουτεντάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης